Грантовете от държавата са свързани с мярката за задържане на

...
Грантовете от държавата са свързани с мярката за задържане на
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Нашата цел е да дадем подкрепа на заетите лица

Грантовете от държавата са свързани с мярката за задържане на заетите лица, защото те са най-уязвими в ситуацията и трябва да гарантираме, че те ще получават доходи. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в предаването „ Референдум “ по БНТ.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3472
Той каза, че държавата ще продължи да разботва и други мерки, освен обявената схема 60/40.

По отношение на прекрояването на бюджета, Горанов обясни, че трябва да има ликвиден буфер.

„ Това, което сме предложили в разходната част, е да се фокусират върху изпълнението на текущите задължения, да си изплащат всички договори, за да не се допускат просрочие към фирмите. В момента, в който се оцени дълбочината на кризата, може да се предвиди и други разходи. Не бива да забравяме, че разходите за един са приходи за друг. Ролята на бюджета е да допълни загубеното потребление “, коментира той и добави, че не трябва с лека ръка да се режат разходи.

Бойко Борисов: Разликата от тази криза и войната е само, че не падат бомби

И напомни, че балансът е много тънък, а министрите трябва да се въздържат от поемане на нови ангажименти. И отново поясни, че не се предвижда промяна на данъците.

„ Ако говорим за преки данъци, ние дадохме отсрочка на фирмите да не го внасят или да го внасят в размер, в който те преценят. Другият пряк данък е върху доходите на физически данъци, а коствено облагане – не се плаща от бизнеса и в този смисъл не приемам този дебат, разговор с търговци по отношение на ДДС аз няма да водя “, коментира още Горанов.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3472  Расте броят на жертвите в Швейцария, възбраните евентуално ще останат в действие до лятото Расте броят на жертвите в Швейцария, възбраните евентуално ще останат в действие до лятото  В Ню Йорк записаха първи случай на разположение под 18 години, умряло от COVID-19 В Ню Йорк записаха първи случай на разположение под 18 години, умряло от COVID-19  БАБХ прави инспекции по Закона за храните и ограниченията против COVID-19 БАБХ прави инспекции по Закона за храните и ограниченията против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР