Градската управа на Пекин, където в средата на юни отново

...
Градската управа на Пекин, където в средата на юни отново
Коментари Харесай

Пекин вдига повечето ограничения за напускане на града

Градската управа на Пекин, където в средата на юни отново се увеличиха случаите на COVID-19, съобщи днес, че вдига повечето ограничения за напускане на столицата, и увери, че е спряла разпространението на заразата, съобщи БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10012
След два месеца без новооткрити заразени, което според властите е било благодарение на строгите санитарни мерки, миналия месец броят на случаите в 21-милионния град внезапно рязко нарасна. Там бяха инфектирани най-малко 331 души.

Мутацията на COVID-19 позволява вирусът да се размножава по-добре

От юни администрацията приканваше местните жители да се въздържат от неналожителни пътувания извън града и изискваше отрицателен тест за коронавируса от желаещите да напуснат столицата. Тези рестрикции ще бъдат вдигнати от полунощ (15.00 ч. по Гринуич днес), заяви кметството.

Ограниченията обаче ще важат и занапред за жителите на високорисковите квартали. В града е започнала кампания за масово тестване на населението и към днешна дата са изследвани над 10 милиона души - близо половината от всички жители, съобщи Чжан Цян, служител от кметството. Благодарение на това вече са " отрязани пътищата за предаване на вируса ", заяви Пан Сюйхун, друг представител на местните власти.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10012  Медик от Спешната помощ в София умря от COVID-19 Медик от Спешната помощ в София умря от COVID-19  ВМА получи подаяние от защитни медицински средства от Китай ВМА получи подаяние от защитни медицински средства от Китай  Европейската комисия позволи продажбата на Европейската комисия позволи продажбата на " Ремдесивир " в Европейски Съюз
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР