Говорителят на Националния оперативен щаб за противодействие на коронавируса в

...
Говорителят на Националния оперативен щаб за противодействие на коронавируса в
Коментари Харесай

Говорителят на Щаба в Испания: Не е разумно да се говори за 43 000 жертви

Говорителят на Националния оперативен щаб за противодействие на коронавируса в Испания Фернандо Симон заяви по време на брифинг, че не е разумно да се говори, че в страната от COVID-19 са починали над 43 хиляди души, при положение че официалните данни са за 27 134 смъртни случая.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8949
Припомняме, че по-рано през седмицата от Асоциацията на погребалните агенти в Испания направиха собствено проучване, според което починалите вследствие на коронавирусната инфекция са над 43 хиляди души.

Жертвите от COVID-19 в Испания са много повече от официално обявените?

Не можем да дадем данни, с каквито не разполагаме. Това, което можем да кажем със сигурност, е, че починалите в момента в страната вероятно са малко повече, да, но в границите между 28 и 29 000 души, но не и над 43 хиляди. Когато приключи цялата епидемия, ще можем да изнесем и точните цифри, коментира Симон.

,,Не е разумно да се говори за 43 хиляди жертви. Защото когато има съмнения за такова огромно отклонение, те трябва да бъдат поставени на масата пред всички, защото данните не могат да бъдат приети за чиста монета``, допълни той.

По отношение на новите данни Симон обяви, че новозаразените в Испания за последните 24 часа са 177, с което общият им брой става 240 978 души. Регистрирана е една нова жертва.

Починалите от коронавируса за последната седмица са 52-ма души, отбеляза още Фернандо Симон.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8949  Ирак за първи път записва над 1000 случая на ковид за един ден Ирак за първи път записва над 1000 случая на ковид за един ден  Над 40 000 души са умряли във Англия при доказани случаи на ковид Над 40 000 души са умряли във Англия при доказани случаи на ковид  Тръмп: До огромна степен преодоляхме пандемията от ковид Тръмп: До огромна степен преодоляхме пандемията от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР