Главната причина за въвеждането на военно положение в Украйна е

...
Главната причина за въвеждането на военно положение в Украйна е
Коментари Харесай

Източници от Киев разкриха, че въвеждането на военно положение цели НАТО да се намеси в конфликта и "да се случи нещо особенно"

Главната причина за въвеждането на военно положение в Украйна е да се даде възможност на НАТО да се намеси в конфликта. По този начин събитията в Керченския пролив ще придобият съвсем друго геополитическо значение. Това съобщава във Фейсбук, като се позовава на свои източници по високите етажи на властта в Киев, шеф-редакторът на украинското издание " Обозреватель " Орест Сохар.

" Моите източници твърдят, че военното положение ни е необходимо за да се повиши статута на отношенията ни със Северноатлантическия алианс. Това ще даде възможност да НАТО да въведе свои кораби в акваторията на Черно море и да се случи нещо особено. Въвеждането на военно положени сочи именно това ", посочва Арест Сохар, цитиран и от УНИАН.

Постоянният представител на президента на Украйна в Автомна република Крим Борис Бабин от своя страна обяснява, че в украинските райони, граничещи с Крим, има признаци за загуба да държавното управление и въвеждането на военно положение ще помогне на военните органи да затегнат реда там, предава УНИАН.

" Има закон, който определя режима на военното положение. И след като то е въведено аз съм уверен, че военните органи ще възстановят реда в тези райони, които са близо до Крим. Тук има признаци на липса на държавно управление и вече сме докладвали на президента на Украйна за това положение, като чест от хибридната агресия на Русия срещу нас ", заяви Борис Бабин.

Руският външен министър Сергей Лавров коментира от своя страна изострянето на отношенията между Москва и Киев. " Настоятелно призоваваме западните спонсори на Киев да укротят тези, които сега чрез военна истерия се опитват да спечелят точки за предстоящите избори или други събития в Украйна ", каза Лавров, цитиран от световните информационни агенции.

Лавров също така посъветва Киев да бъде адекватен, тъй като " Западът вече се чувства неудобно зарада украинското ръководство ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР