Главата на Крим Сергей Аксьонов заяви, че стрелецът от Керч

...
Главата на Крим Сергей Аксьонов заяви, че стрелецът от Керч
Коментари Харесай

Ветеран от "Алфа": Стрелецът от Керч е нямало как да направи сам взривните устройства

Главата на Крим Сергей Аксьонов заяви, че стрелецът от Керч едва ли е организирал престъплението сам. Според него, сега разследването се опитва да установи всички участници в клането. Ръководителят на района сподели това на 18 октомври. В същото време Аксънов отбеляза, че Владислав Росляков, който е устроил стрелбата в колежа, е действал сам в самия колеж.

Президентът на ветераните от антитерористичното звено " Алфа " Сергей Гончаров се съгласи, че Росляков вероятно е бил подтикнат от някого към престъплението.

" На 18 години, млад човек няма да можех сглоби две взривни устройства (по-рано медии съобщиха, че една бомба избухнала в столовата, а втората е намерена по-късно), при това с доста сериозна експлозивна сила (около 300 грама тротил, твърдят експерти, въз основа на щетите, причинени от експлозията). Той съвсем професионално е поставил взривното устройство в столовата на колежа, осъзнавайки, че повечето ученици са там. При него всичко е било обмислено. Мисля, че можем да се съгласим, че това няма как да стане без помощ от по-възрастни хора. Към днешна дата се потвърждава, че в самото училище той е бил сам. Така че, в подготвителния процес може би са били цяла група, а изпълнителят в края на краищата е един ", предположи Гончаров.

В резултат на експлозията и стрелбата в Политехническия колеж в Керч загинаха 21 души.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР