Германското правителство одобри днес нови правила за подобряване на правата

...
Германското правителство одобри днес нови правила за подобряване на правата
Коментари Харесай

Германското правителство одобри по-строги правила за социалните мрежи

Германското правителство одобри днес нови правила за подобряване на правата на потребителите на социалните мрежи, предаде ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3621
Във фокуса на регулацията попадат сайтове и приложения като Фейсбук, Туитър и Инстаграм, които ще трябва да опростят например системата си за подаване на оплаквания от потребители, станали жертва на онлайн заплахи и кампании на омраза.

Според германския закон социалните мрежи са длъжни да трият съдържание с обиден характер, когато такова бъде предоставено на вниманието им.

Германия отпуска 2 млрд. евро в помощ на стартъпите

Съгласно новите допълнителни правила, ако дадена публикация, за която е докладвано, не бъде премахната, потребителите ще имат право да искат обяснение и основания за оценката, че съответната публикация не нарушава стандартите.

Платформите освен това ще трябва по-бързо да разкриват самоличността на нарушителите, ако за това има издадена съдебна заповед.

По законодателните поправки предстои да се произнесе и германският парламент, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3621  Държавни организации, общини и компании се обръщат за защитни маски към кооперациите на хора с увреждания Държавни организации, общини и компании се обръщат за защитни маски към кооперациите на хора с увреждания  Пагубните неолиберални политики довели до краха на здравната система, счита Станишев Пагубните неолиберални политики довели до краха на здравната система, счита Станишев  Министерски съвет предлага на Народно събрание удължение на периода на изключителното състояние Министерски съвет предлага на Народно събрание удължение на периода на изключителното състояние
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР