Германският канцлер призова отново сънародниците си да ограничат социалните си

...
Германският канцлер призова отново сънародниците си да ограничат социалните си
Коментари Харесай

Меркел отново призова да се ограничат социалните контакти на фона на растящия брой коронавирусни инфекции в Германия

Германският канцлер призова отново сънародниците си да ограничат социалните си контакти и да сведат до минимум пътуванията си поради продължаващото увеличение на броя на заразяванията с коронавирус, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Ако германците намалят контактите си, " всички ние заедно ще се справим с огромното предизвикателство, което този вирус представлява ", заяви тя в седмичното си видеообръщение.

" Трябва да направим всичко възможно, за да не допуснем вирусът да се разпространява безконтролно ", каза Меркел. " Ако всеки от нас за известно време значително намали контактите си с хора извън семейния си кръг, ще успеем да променим тенденцията. Именно в това се изразява и призивът ми - намалете броя на срещите си, било то срещи у дома или извън дома ", заяви канцлерът.

Меркел призова сънародниците си " да се откажат от пътуванията, ако те не са наложителни ". " Ако има възможност, оставайте си у дома, оставайте си в своето населено място ", каза тя.

Макар Германия да не е толкова тежко засегната от вируса, колкото повечето други европейски страни, дневните нови случаи на коронавируса растат и тази седмица те за пръв път надхвърлиха 10 000, отбелязва Ройтерс. Днес общият брой на смъртните случаи от началото на пандемията надхвърли 10 000.

Като мярка срещу настъплението на заразата Германия предупреди гражданите си да не предприемат пътувания към ски курортите в Австрия, Италия и Швейцария.

В сряда германският министър на здравеопазването Йенс Шпан стана поредният известен политик, дал положителен тест за вируса.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13750  Вижте детайлности за затварянето на нощните заведения в София Вижте детайлности за затварянето на нощните заведения в София  Региони в Испания желаят Мадрид да разгласи изключително състояние, с цел да постановат свои ограничения против ковид Региони в Испания желаят Мадрид да разгласи изключително състояние, с цел да постановат свои ограничения против ковид  Общо 25 са новите случаи на COVID-19 в област Сливен през последното денонощие Общо 25 са новите случаи на COVID-19 в област Сливен през последното денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР