Германският канцлер изрази недоволството си от факта, че федералната република

...
Германският канцлер изрази недоволството си от факта, че федералната република
Коментари Харесай

Меркел разкритикува липсата на дисциплина заради ръста на случаи на COVID-19

Германският канцлер изрази недоволството си от факта, че федералната република се намира в разгара на втора, още по-голяма вълна на заразяванията с коронавируса, въпреки че сега за вируса се знае повече, предаде ДПА.

,,Знаем как можем да се предпазим. Можем да продължим с по-целенасочени мерки. Но с нарастването на числата виждаме и че ако не се придържаме към това, което вече знаем за вируса, отново попадаме в ситуации, които определено са трудни``, каза Меркел в Берлин.

Канцлерът заяви това преди утрешните си разговори с премиерите на 16-те провинции на Германия, на които се очаква тя да настоява за по-строги ограничения.

Според вестник " Билд " те може да включват затваряне на баровете и ресторантите и забрани за масовите прояви, но същевременно училищата ще останат отворени, освен ако в отделните региони не се стигне до по-тежки епидемични взривове.

Меркел обаче ще трябва да убеди премиерите, че тези мерки действително са необходими, защото в Германия за това какви противоепидемични мерки се налагат отговарят правителствата на отделните провинции, а не централното.

За последното денонощие федералната република отчете 11 409 нови случая на коронавирус, огромно увеличение в сравнение със същия ден преди седмица, когато новите случаи бяха 6868, припомня БТА. Дотук общият брой на заразените в Германия е 449 275, а на починалите от COVID-19 е 10 098 според института " Роберт Кох ", националната агенция за контрол на болестите.

Повечето германци очакват драстични мерки в резултат на рязкото увеличение на броя на заразените, показа проучване на компанията за социологически изследвания Югав по поръчка на ДПА. 63% от запитаните заявяват, че очакват ново затваряне на ресторанти, магазини или училища.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13938  Швеция регистрира 1870 нови случая на ковид за датата 23 октомври, което е нов връх Швеция регистрира 1870 нови случая на ковид за датата 23 октомври, което е нов връх  Президентът Ердоган към Бойко Борисов: Скъпи приятелю, бързо излекуване! Президентът Ердоган към Бойко Борисов: Скъпи приятелю, бързо излекуване!  Община Ловеч анулира концерта навън за Деня на будителите Община Ловеч анулира концерта навън за Деня на будителите
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР