Германските власти разкритикуваха днес действията на 20-те хиляди души, събрали

...
Германските власти разкритикуваха днес действията на 20-те хиляди души, събрали
Коментари Харесай

Германските власти разкритикуваха демонстрацията в Лайпциг срещу COVID-мерките

Германските власти разкритикуваха днес действията на 20-те хиляди души, събрали се вчера на градския площад в Лайпциг на демонстрация срещу ограниченията заради пандемията от коронавируса, предаде Асошиейтед прес.

Демонстрантите бяха близо един до друг, като повечето от тях не носеха маски, цитира БТА.

Градските власти заявиха, че са се опитали да променят мястото на провеждане на демонстрацията, след като са изчислили, че на площада " Аугустусплац " могат да се съберат само 5000 души, които да спазват помежду си необходимата дистанция.

След като броят на демонстрантите достигна над 20 хиляди и властите се увериха, че мерките за носене на предпазни маски и спазване на социална дистанция не се спазват, на участващите в протестната проява бе наредено да се разпръснат. Хиляди от тях обаче останаха на място, като влязоха в сблъсъци с журналисти и започнаха да хвърлят предмети по полицаи.

" Това, което видяхме вчера в Лайпциг, не може да бъде оправдано. Правото на демонстрация не означава свобода за употреба на насилие или излагане на други хора на огромен риск ", заяви германската министърка на правосъдието Кристине Ламбрехт, която осъди демонстрацията. Министърката призова за разследване на това как ситуацията е ескалирала.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14631  Над 2500 новозаразени с COVID-19 в Турция Над 2500 новозаразени с COVID-19 в Турция  Шефът на Спешна помощ: Достигнахме връх по обслужването на адреси в София

Шефът на Спешна помощ: Достигнахме връх по обслужването на адреси в София  Здравният министър: Отпускат се още 80 млн. лв. за COVID- борбата, 15 млн. ще са за антигенни проби

Здравният министър: Отпускат се още 80 млн. лв. за COVID- борбата, 15 млн. ще са за антигенни проби
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР