Германската верига супермаркети Алди (Aldi) съобщи днес, че композира допълнителни

...
Германската верига супермаркети Алди (Aldi) съобщи днес, че композира допълнителни
Коментари Харесай

Германия внася цели влакове и камиони с паста от Италия заради огромното търсене

Германската верига супермаркети Алди (Aldi) съобщи днес, че композира допълнителни влакове, натоварени с паста от Италия, за зареждане на магазините, чиито рафтове останаха празни, след като германските купувачи масово се запасяваха с трайни стоки заради коронавируса, предаде БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3776
Първите влакове са доставили 200 тона паста, включително " много над " 250 000 опаковки спагети, съобщи подразделението Алди Зюд (Aldi Sued), което управлява магазините на веригата в Южна Италия.

Влакови вагони и стадиони стават болнични отделения в Индия

За да си набави необходимите стоки, компанията използва и камиони, които са насочени към град Нюрнберг и след това доставките са разпределени сред 650 магазина на Алди. Трайните храни като пастата в момента се търсят повече от всякога, посочи веригата. Компанията допълни, че ще продължи да купува паста от доставчика си в италианския град Нола, в района на Неапол.

Германското правителство и търговците уверяват, че няма недостиг на храни въпреки пандемията от коронавирус, която наруши трансграничния пътнически трафик. Компаниите и властите полагат усилия да поддържат свободното движение на стоки. Много германци обаче, подобно на гражданите и на други европейски страни, се запасяват с продукти като паста, тоалетна хартия и консерви. Това принуди някои супермаркети да ограничат броя на стоките, които могат да се купуват.

Заради силното търсене в очакване да бъдат наложени ограничителни и карантинни мерки германските търговци на дребно по-рано тази седмица отчетоха значителни продажби през февруари, надминавайки очакванията на експертите.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3776  Нормален трафик при граничните пунктове Русе, Видин и Кулата Нормален трафик при граничните пунктове Русе, Видин и Кулата  Стабилно е положението на тримата пациенти с COVID-19 в Кюстендил, чакат се резултати за още двама Стабилно е положението на тримата пациенти с COVID-19 в Кюстендил, чакат се резултати за още двама  Раздават храни на самотни и възрастни хора Раздават храни на самотни и възрастни хора
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР