Германия и Нидерландия затягат мерките срещу коронавируса и обявяват почти

...
Германия и Нидерландия затягат мерките срещу коронавируса и обявяват почти
Коментари Харесай

Германия и Нидерландия затягат мерките срещу Австрия

Германия и Нидерландия затягат мерките срещу коронавируса и обявяват почти цяла Австрия за опасна зона, съобщиха австрийски медии, цитирани от БТА.

Германия изключва от списъка на провинциите с висок риск от зараза единствено провинция Каринтия. Новите ограничения означават, че лицата, пристигащи от включените в списъка на опасните райони провинции, трябва да се самоизолират за две седмици или да представят отрицателен тест за коронавирус, направен преди максимум 48 часа. Вероятно от 8 ноември ще отпадне възможността влизащите да се освободят от карантината чрез отрицателен тест. Задължителна ще бъде петдневна карантина, уточняват медиите и коментират, че в такъв случай ще е обречен на провал зимният туристически сезон, поради което това решение още сега е подложено на остра критика от туристическите организации.

Провинция Форарлберг обмисля да предприеме юридически мерки срещу обявяването ѝ за опасна зона.

Нидерландия разширява предупреждението за пътуване, включвайки провинциите Виена, Залцбург, Горна Австрия, Форарлберг, Долна Австрия и Тирол. За влизащите в страната от тези австрийски провинции е задължителна десетдневната карантина, независимо от отрицателен PCR тест.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13649  Рекорден брой инфектирани с Коронавирус във Варна Рекорден брой инфектирани с Коронавирус във Варна  Рекорден брой новозаразени и жертви на COVID-19 в Румъния Рекорден брой новозаразени и жертви на COVID-19 в Румъния  До месец държавното управление би трябвало да актуализира Националния проект за подготвеност за грипна пандемия

До месец държавното управление би трябвало да актуализира Националния проект за подготвеност за грипна пандемия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР