Генетичните тестове за COVID-19 са най-надеждни и подходящи, дори за

...
Генетичните тестове за COVID-19 са най-надеждни и подходящи, дори за
Коментари Харесай

Акад. Свинаров: Генетичните тестове за COVID-19 са най-надеждни и подходящи

Генетичните тестове за COVID-19 са най-надеждни и подходящи, дори за ранна диагностика. Това заяви категорично пред Нова телевизия началникът на клиничната лаборатория и клинична фармакология в Александровска болница акад. Добрин Свинаров.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8408
Той каза още, че всеки ден от началото на пандемията в отделни страни се одобряват по 7-8 различни теста, но голяма част от тях впоследствие се оказват ненадеждни. Някои от тях пропускали до 40% от случаите, особено от тези в ранен стадий на болестта.

Акад. Свинаров обясни, че не е ясно колко време се задържат в организма антителата, които изграждат повечето от срещналите се с вируса. Все още е загадка и дали тези антитела създават имунитет.

„ Изследването на безсимптомни също е важно, особено при затихване на епидемичната обстановка”, смята акад. Добрин Свинаров.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8408  Проф. Габровски: Трябва да сме горди от триумфа в борбата за живот Проф. Габровски: Трябва да сме горди от триумфа в борбата за живот  Доц. Чорбанов: Няма потвърден случай дете да съобщи вируса на друго дете, пускайте ги на градини и ясли Доц. Чорбанов: Няма потвърден случай дете да съобщи вируса на друго дете, пускайте ги на градини и ясли  Нови 36 случая на COVID-19 у нас. Излекувани са 39 души

Нови 36 случая на COVID-19 у нас. Излекувани са 39 души
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР