Генерализирането е опасна технология - всички политици са корумпирани и

...
Генерализирането е опасна технология - всички политици са корумпирани и
Коментари Харесай

Томислав Дончев: България беше очернена от фалшивите новини за убийството на Виктория

" Генерализирането е опасна технология - всички политици са корумпирани и всички журналисти са лъжливи. Не се сърдя, че ме питате за съпругата ми. Обещавам да не хвърлям нищо. Видях тя (Елена Йончева - бел.ред.) какво направи. Този занаят вади нерви . Тук няма място за емоция и никой няма право да бъде свръх емоционален, по-скоро трябва да е рационален ". Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в студиото на " Тази сутрин " по bTV.

Попитан дали България е била очернена от фалшивите новини за убийството на Виктория, той отговори: " Като кратък отговор - да. Като по дълъг - има държавност, но трябва да си дадем сметка, че каквито и приятели да имаме отвън, основният интерес е България. Каквито и съседи и партньори да имаме, интересът е наш. Европа е във време на избори. След половин година има европейски избори и често се жертва някого. Ние много лесно можем да станем жертвата. Злоупотребата с всяка трагедия е престъпление. Опитите за дестабилизация отвътре са неуспешни, затова пробват отвън ", категорично заяви Дончев.

" Това, което ме дразни понякога, са двойните стандарти в коментарите. Ако при нас има спорове - това е разпад, но ако в левицата има спорове - това е демокрация ", обясни още той.

" Сигналът ми е базиран на публикация в една медия, но това е достатъчно да се извърши проверка за достовереността на нещата ", каза той по повод подаденият от него сигнал за злоупотреби при усвояването на средства от европейските фондове от " Джи Пи Груп ".

" Няма как да не коментирам призивите от различни страни да участват в разследването с убийството на Виктория. Аз съм сигурен, че ако бяхме приели, щеше да се каже, че не можем да се справим сами.Сега, за да екстрадират лицето в България, то трябва да бъде решено от германски съд ", обясни още вицепремиерът.

Конфликт на интереси ли е когато бившият министър заема позиция на заместник-министър, попита още Хекимян.

" Не. Нанков е на по-ниска позиция. Не можете да ме убедите, че той не заслужава повече да работи в сектора си ", категоричен е Дончев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР