Газ, Косово и оръжия, това обсъждат Путин и Вучич в

...
Газ, Косово и оръжия, това обсъждат Путин и Вучич в
Коментари Харесай

Путин и Вучич си говориха за газ, оръжия и Косово

Газ, Косово и оръжия, това обсъждат Путин и Вучич в Белград. " Великият брат " Владимир Путин пристигна пише на поздравителните плакати, инсталирани в сръбската столица.

Самолетът на руския президент, който пристигна в Сърбия, бе придружен от изтребители МиГ-29 във въздушното пространство на републиката, съобщи сръбската президентска администрация.


" Става дума за самолетите, които преди това бяха доставени от Русия на Сърбия в рамките на военно-техническото сътрудничество ". Преди руският Ил-96 да се приземи на летище " Никола Тесла " в Белград, три сръбски МиГ-29 прелетяха над пистата.

" Сърбия и Русия са искрени приятели и искам да ви благодаря за факта, че инвестирате сили и усилия в развитието на нашите отношения ", коментира Вучич.



Той обясни за развитието на сътрудничеството, за растежа на търговията между страните и за подписване на договори. Вучич се надява на по-нататъшно сътрудничество в областта на енергетиката и всички споразумения в областта на инфраструктурата и енергетиката не само се развиват, но вървят с големи крачки напред.

Вучич припомня, че преди шест години, когато се среща с Путин в Сочи, те обсъждат как да върнат всички дългове на Сърбия. Днес всички дългове са изплатени, а Сърбия може да бъде надежден партньор. Сръбският президент уверява, че на Белград може да се разчита, въпреки че Сърбия малка страна.

Путин коментира хората по улиците и колко се радват на това събитие, обяснява и нарастващият стокооборот, развитието на сътрудничеството в много области и като цяло отбелязва положителните нагласу между страните. " Много се радвам, че имам възможност да посетя приятелска, братска Сърбия. Уважаеми г-н президент, направихте много за развитието на руско-сръбските отношения ", добави Путин.

Преди началото на преговорите в тесен състав Вучич благодари на руския си колега за личния му принос в развитието на руско-сръбските отношения: „ Сърбия и Русия сме искрени приятели. Искам лично да Ви благодаря, уважаеми господин президент за това, че вложихте много енергия, работа, време, любов и уважение в развитието на сръбско-руските отношения “.

Сръбският лидер отбеляза, че руският внос в Сърбия е нараснал с 30% през годината, сръбският износ за Русия за същия период - с 4,1%.

„ Сърбия е доволна от военно-техническото сътрудничество с Русия. Благодаря Ви за Вашия принос и желание да помогнете на нашата страна “, каза Вучич, отбелязвайки, че Сърбия няма повече проблеми с изплащането на външния дълг. " “Сърбия е надежден партньор на Руската федерация “, подчерта сръбският лидер.

По-рано руският президент Владимир Путин обеща да продължи да развива военно-техническо сътрудничество със Сърбия: „ От много години помагаме за укрепване на отбранителните способности на Сърбия: доставяме въоръжение и военна техника, подпомагаме техния ремонт и модернизация. Новини “.

В същото време руският лидер подчерта: „ Ние високо ценим твърдия ангажимент на сръбското ръководство към политиката за запазване на неутралитета на страната “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР