Вярната информация е еквивалент на доверието. Доверието ще ни изгради

...
Вярната информация е еквивалент на доверието. Доверието ще ни изгради
Коментари Харесай

Борислав Велков: Фалшивите новини са толкова опасни, колкото е опасна и епидемията

Вярната информация е еквивалент на доверието. Доверието ще ни изгради колективния имунитет срещу всички вредни и фалшиви новини, които получаваме в момента. Аз мога да направя сравнение между коронавируса и фалшивата новина - те се предават от човек на човек и поразяват изключително тежко.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4064
Това каза в предаването " Панорама " председателят на Обществения съвет на БНТ Борислав Велков. " Доверието в момента ще се окаже най-ценния обществен ресурс. Обществените медии в момента не се измерват с рейтинг, а с доверие. Обществото иска да се обедини около обществените медии и да получи определени ценности. В момента общесвтената телевизия предоставя образовние, религия, все неща около, които хората могат да изградят ценностна система. Фалшивите новини са толкова опасни, колкото е опасна и епидемията. На нас ни трябва доверие в тази нова обществена ситуация и обществените медии могат да дадат доверие ", категоричен бе Велков.

Борислав Велков: При създалата се ситуация влиянието на БНТ не трябва да се мери с рейтинг, а с доверие

" Обществените медии са на трите фронта - медицинския и борбата срещу вируса, борбата срещу фалшивите новини и създаването на ценности. В момента в България обществените медии имат голямо доверие, което ни приближава до държави като Германия. В Румъния приемрно няма доверие в обществените медии. В Полша пък се оказва натиск върху тях. За една обществена медия най-важното е да бъде свободна. Хората трябва да чувстват и да бъдат направлявани от информацията, която получават, а обществените медии трябва да бъдат убедени, че информацията, която предават, е вярна и истинска. В момента обществените медии са част от националната сигурност на България, защото дори е много важно с какъв тон се предава вярната информация. В момента откриваме силата на човешкия интелект, който никога не може да бъде заменен от дигиталния. Надявам се след отминаването на епидемията да преоткрием доверието ", завърши Борислав Велков.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4064  Броят на жертвите на ковид в Италия набъбна със 766 до близо 15 000 души Броят на жертвите на ковид в Италия набъбна със 766 до близо 15 000 души  Общинар и зам.-кмет по сигурността с значими дарения за няколко общини Общинар и зам.-кмет по сигурността с значими дарения за няколко общини  Проф. Тодор Кантарджиев: Ще създадем всичко допустимо, с цел да опазим народа си Проф. Тодор Кантарджиев: Ще създадем всичко допустимо, с цел да опазим народа си
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР