Възможността на системата на здравеопазването да работи с безопасно натоварване

...
Възможността на системата на здравеопазването да работи с безопасно натоварване
Коментари Харесай

Вдигането на ограниченията в Гърция изглежда се отлага

Възможността на системата на здравеопазването да работи с безопасно натоварване ще бъде решаващият фактор, който ще позволи на експертите в Гърция да препоръчат отмяна на ограничителните мерки срещу пандемията, пише във водеща статия атинският ежедневник " Катимерини ".

Първите признаци за облекчаване на напрежението в здравеопазването се очакват в началото на следващата седмица, предаде БТА.

Показателно за натиска върху здравната система е, че вчера в гръцка Македония е имало едва пет свободни легла в интензивните отделения на болниците, а в Тесалия е нямало нито едно.

Освен това според експертите за облекчаване на мерките е необходимо дневният брой на новозаразените да не надвишава 500, значение имат и процентът на положителните тестове и числото на възпроизводство на вируса Rt. На основата на наличните данни очакваното на 7 декември вдигане на мерките се отдалечава, коментира вестникът.



Солунският вестник " Типос Тесалоникис " пише под заглавие " Затворен град до 2021 г. ", че вдигането на локдауна ще стане с бавни и внимателни стъпки. Местното самоуправление в Солун се е обявило против бързо " отваряне ".

От друга страна за първи път в Солун е отбелязан значителен спад на денонощния брой на заразените, който вчера е бил 213 души.

Опозиционният печат обвинява правителството в манипулиране на данните за пандемията от коронавирус в страната. Според " Ефимерида тон синдактон " съществуват две бази данни с информация за разпространението на вируса, като по случая е започнала прокурорска проверка.

Вестникът на опозиционната СИРИЗА " Авги " обвинява правителствения говорител Стелиос Пецас и членове на кабинета в операция за прикриване на случая.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15998  Допълнителните пари за медиците в Поморие към този момент са в сметката на болничното заведение Допълнителните пари за медиците в Поморие към този момент са в сметката на болничното заведение  Личен доктор с детайлности за направленията за PCR тест за ковид Личен доктор с детайлности за направленията за PCR тест за ковид  Нови ограничавания поради COVID-19 в Съединени американски щати след Деня на благодарността Нови ограничавания поради COVID-19 в Съединени американски щати след Деня на благодарността
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР