Във време, в което пандемията COVID-19 поставя икономически трудности пред

...
Във време, в което пандемията COVID-19 поставя икономически трудности пред
Коментари Харесай

Държавни агенции, общини и фирми се обръщат за предпазни маски към кооперациите на хора с увреждания

Във време, в което пандемията COVID-19 поставя икономически трудности пред цялата нация, държавни, общински и частни предприятия проявяват солидарност с едни от най-уязвимите групи в обществото - хората с увреждания, като им възлагат поръчки за производство на предпазни маски и защитни облекла.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3621
17 трудово-производителни кооперации на хора с увреждания от цялата страна поемат подадената ръка, преориентирайки производството си в рамките на няколко дни. С организационната помощ на Националният съюз на трудово-производителните кооперации (член на Българска стопанска камара), шивашки кооперации от София, Варна, Бургас, Плевен, Благоевград, Шумен и други градове успяват да достигнат 100 000 бр. общ дневен капацитет с възможност за увеличаване на производителността.

Има ли маски и дезинфектанти в аптечната мрежа?

За да подкрепят на свой ред местното производство, специализираните предприятия на хора с увреждания закупуват материали само от български текстилни производители. “Считаме, че именно такива синергични решения, целящи едновременно стимулиране на българското производство на материали, насърчаване на потребление на произведените продукти на вътрешния пазар и грижа за най-уязвимите групи на обществото, не само ще помогнат заедно да преодолеем кризата, но и ще се превърнат в устойчиво работещи примери на социално предприемачество”, заяви Стилиян Баласопулов, председател на НС на ТПК.



Освен че са се доверили за доставката на платове на българските си колеги производители, кооперациите са подбрали висококачествени материали, които са изцяло рециклируеми и щадящи природата.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3621  Пагубните неолиберални политики довели до краха на здравната система, счита Станишев Пагубните неолиберални политики довели до краха на здравната система, счита Станишев  Министерски съвет предлага удължение на периода на изключителното състояние Министерски съвет предлага удължение на периода на изключителното състояние  Вечерен час и в Панагюрище Вечерен час и в Панагюрище
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР