Във Франция от новия коронавирус до момента са починали 12

...
Във Франция от новия коронавирус до момента са починали 12
Коментари Харесай

Починалите от COVID-19 във Франция надхвърлиха 12 хиляди души

Във Франция от новия коронавирус до момента са починали 12 210 души, в това число 8044 в болници и 4166 в старчески домове, съобщи генералният директор на здравеопазването Жером Саломон, цитиран от Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4865
Новите починали в болници са 412 души за последния ден. За старческите домове това число е 929 души, но това преброяване е започнало чак в края на март и не е могло да бъде актуализирано в сряда заради технически проблем.

За пръв път от началото на епидемията броят на пациентите в реанимация регистрира спад върху 24 часа със 7086 пациенти, или 82 по-малко от предишния ден.

Този показател, който се следи отблизо от професионалистите, защото показва какъв е натискът върху здравната система, позволява да се допусне, че епидемията постепенно се забавя, каза Саломон.

Той обаче отбеляза, че ако настъпва плато в епидемията, то е много високо и трябва да продължат усилията по самоизолация и социално дистанциране на французите.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4865  42 нови инфектирани с ковид в Китай за последното денонощие 42 нови инфектирани с ковид в Китай за последното денонощие  Близо 138 000 турски жители се намират под карантина поради COVID-19 Близо 138 000 турски жители се намират под карантина поради COVID-19  ФНИ насочи покана към всички български учени, които се занимават с пандемията от ковид ФНИ насочи покана към всички български учени, които се занимават с пандемията от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР