Във Великобритания за последното денонощие бе отчетен рекорден брой от

...
Във Великобритания за последното денонощие бе отчетен рекорден брой от
Коментари Харесай

Ново рекордно ниво на заразени с COVID-19 във Великобритания

Във Великобритания за последното денонощие бе отчетен рекорден брой от 6 634 нови случаи на заразени с Covid-19, откакто започна масовото тестване. Починали са 40 души.

Пикът на пандемията във Великобритаин бе през април. Последва рязко намаляване на случаите на заразявания. От юли насам обаче кривата отново върви нагоре, за да се стигне до последното рекордно денонощие. Правителството оповести ново затягане на мерките, които влязоха в сила снощи.

Междувременно бе съобщено, че пристигащите във Великобритания от Дания, Словакия, Исландия и карибския остров Кюрасао от събота ще трябва да се самоизолират за 14 дни. В отговор на новите ограничения, засягащи работната сила, министърът на финансите Риши Сунак обяви нова схема в подкрепана трудоната заетост. Тя ще помогне на компаниите да наемат персонална съкратено работно време.

Новата схема, която не е толкова великодушна, заменя предишната, при която на пуснати в принудителен отпуск работници правителството изплащаше 80 процента от заплатите. Както заяви Сунак: „ Не мога да спася всеки бизнес иливсяко работно място “. В Шотландия студентите бяха посъветвани да не ходят в пъбове, ресторанти или на парти през уикенда в опит да се обуздае пандемията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12530  Под 90 хиляди новозаразени с COVID-19 за пето следващо денонощие в Индия Под 90 хиляди новозаразени с COVID-19 за пето следващо денонощие в Индия  Проф. Аргирова: Доста се стреснаха родители и възпитаници Проф. Аргирова: Доста се стреснаха родители и възпитаници  Проф. Асен Балтов чака съществено нарастване на случаите на ковид у нас Проф. Асен Балтов чака съществено нарастване на случаите на ковид у нас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР