В шест квартала в Мадрид и в още няколко района

...
В шест квартала в Мадрид и в още няколко района
Коментари Харесай

Испания въвежда карантина в няколко района на Мадрид и страната заради втората вълна на COVID-19

В шест квартала в Мадрид и в още няколко района в Испания, най-тежко засегнати от втората вълна на коронавирусната зараза, бяха въведени строги карантинни мерки, съобщиха местните власти, цитирани от ДПА.

Частичната карантина в Мадрид и седем големи околни градове означава, че от понеделник жителите там ще могат да влизат или да излизат от своя район само за да отидат на работа, на лекар, на училище или по призовка, съобщи регионалният лидер Исабел Айусо.

Подобни ограничения ще бъдат въведени и на туристическия испански остров Майорка.

Хората ще могат да се движат в границите на своя район, но парковете ще бъдат затворени, забранява се събирането на повече от шест души, обществените сгради, магазините, кафенетата и ресторантите могат да приемат хора само до половината от капацитета си.

Засегнатите райони са надхвърлили опасната граница от 1000 заразени на 100 000 жители за 14-дневен период. За Европа като цяло тази цифра е само 76.

Айусо нарече този показател " много лош " и подчерта, че властите са били принудени да предприемат драстичните мерки. " Трябва да избегнем тотална карантина, да избегнем икономическа катастрофа ", обясни тя.

Според критици тези мерки са твърде закъснели. Те посочиха, че липсва административен капацитет за проследяване на веригите на инфекцията с цел идентифициране на заразените и че в засегнатите области не се правят достатъчно тестове в сравнение с останалите райони на страната. Според Асошиейтед прес обявените мерки засягат най-вече райони с по-нисък жизнен стандарт и по-бедно население, в които живеят около 815 000 души.

Болниците и медицинските заведения там са на ръба на капацитета си, съобщават испанските медии и добавят, че интензивните отделения ще бъдат пълни на 100 процента до две седмици при сегашния темп на ръст на заразата. Само за последното денонощие в Испания са регистрирани близо 14 400 новозаразени с коронавируса. Една трета от тях са в Мадрид, допълва БТА.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12331  Англия обмисля отново национална карантина поради втората вълна на епидемията от ковид Англия обмисля отново национална карантина поради втората вълна на епидемията от ковид  Тръмп даде обещание ваксина против ковид за всеки американец до април следващата година Тръмп даде обещание ваксина против ковид за всеки американец до април следващата година  189 новозаразени с ковид у нас 189 новозаразени с ковид у нас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР