Вчера учени предупредиха, че има потенциална вълна от свързани с

...
Вчера учени предупредиха, че има потенциална вълна от свързани с
Коментари Харесай

COVID-19 причинява мозъчни увреждания

Вчера учени предупредиха, че има потенциална вълна от свързани с коронавируса мозъчни увреждания, съобщи Ройтерс. Според проучвания, COVID-19 може да причини тежки неврологични усложнения, включително мозъчни възпаления, психози и делириум.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10263
Изследването е проведено от учени от University College London (UCL) и в него се съобщава за пациенти, които са страдали или от временна мозъчна дисфункция, или от инсулти, поражения по нервите и други сериозни мозъчни увреди.

Така… след като уточнихме, че върлуващата болест, която—помните—застигна и Парламента неотдавна, води до сериозни мозъчни увреждания, да погледнем какво още се случва.

Някогашният адвокат на Жан Виденов, а днес министър на правосъдието, Данаил Кирилов  Данаил Кирилов Данаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ " Св., се опита да бъде забавен във Фейсбук. Вие ще прецените дали му се е получило ето тук:

Кирилов коментира с ирония случая с Христо Иванов: СпонджБоб Квадратните гащи отишъл на море

Така си подреди мисълта, че защити Доган, сараите, НСО, завзетия плаж, поругаването на българското знаме и още куп неща, които са повече от… хм… да кажем – „ странни “. Според мен, просто не харесва някога заемалия същия министерски пост Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София. Христо Иванов е магистър по право от Софийския, и по подразбиране демонстрира неприязънта си. Но също така, според мен, е хубаво да погледне в речника с идиомите (идиомите, казах: „ идиомите “, не идиотите, чети внимателно)… хубаво е да погледне в речника с идиомите и да види какво означава изразът: „ да настъпиш мотиката “.

Приемам го за машинална грешка, породена от лична антипатия, защото иначе ще трябва да го приема за умишлено защитаване на незаконни практики и действия на личности, насочени директно срещу България и българския народ. А не ми се иска да вярвам, че това може да е истина… Нали така?

Положението взе малко да поема в посока: „ Егати държавата, щом аз съм ѝ министър “.



Ще помоля: всеки да работи, за каквото са го наели. Оставете писането на смешки на други.

***

Та…

Като стана дума за COVID-19 и усложнения (видяхте, че положението с COVID-19 и тежките усложнения, до които води, не са шега…

Интересно ми е онези корифеи на мисълта и титани на уличния популизъм, които се съревноваваха да обясняват, че коронавирусът е или измислен, или не е толкова страшен, как се чувстват сега, след като болестта се завърна с пълна сила? По-страшна от преди.

Какво ще обясняват на хората? Или разчитат, че хората имат памет на златна рибка и вече са забравили? Или разчитат, че хората, дори умирайки, ще си кажат: „ Еее, не е толкова страшно бе! “

Някои дори поискаха преди няколко седмици да им се извинят властите, че са ги накарали за нищо да си седят по домовете, а то, видите ли, не се стигнало до масово измиране, както ги предупреждавали—съответно им се дължи извинение. Те не можаха да видят връзката между строгите мерки и липсата на трупове. Махнаха мерките, увеличиха се болните. Трайкат си, търсят друга злободневка, която да подхванат, че пак да са интересни.

Лекар сезира Етичната комисия на Лекарски съюз заради доц. Мангъров

Отворете линка, в него ще прочетете много интересни неща, като например подписката на лекарите, които вече изнемогват, но трудът им се обезсмисля, а някои директно им се подиграват, докато те спасяват животи. В подписката на лекарите срещу Мангъров се казва: „ Смятам, че нашето съсловие не трябва нито секунда повече да толерира поведението на Атанас Мангъров, което, не за първи път, е изключително неколегиално, неетично и абсолютно недопустимо! “

За Мангъров никой и не беше чувал, нали? Докато не реши да се прави на интересен и да изскача с мнения „ на въпреки “, само и само да се шуми около името му. „ Няма лоша реклама “.

А сега… сега всички го знаят. Рекламата, която си направи покрай смъртоносната болест, никакви пари не могат да я купят. Рекламата води пациенти/клиенти.

Другите тарикати пък си спечелиха по същия начин фенове за новите си политически проекти.

Нищо не е случайно.

Досега популистите и любителите на теориите на конспирацията минаваха с любимия манипулативен лаф: „ А ти виждал ли си, имаш ли познат, който да е болен? “—разчитайки, че човекът отсреща ще каже „ не “, защото случаите са малко – и така ще засее семето на съмнението.

Само че случаите станаха толкова много, че вече почти всеки познава някой болен.

Ето, аз познавам, да. Мой близък. В болница.

Както и още много хора вече отговарят на въпроса с: „ да, познавам, мой близък “.

Първо искам да кажа на кухите популисти да си измислят нов номер, защото „ ти виждал ли си… а-а-а не си! значи няма! “ вече работи все по-слабо. Хората не са виждали и Марс, но знаят, че съществува; не са виждали Брад Пит  Брад Пит Уилям Брадли Пит, Брад Пит (Brad Pitt) e роден в Шоуни и e американски актьор и продуцент в, но знаят, че съществува. Опитът ви за логическа манипулация е очарователно детински, но вече е дебилно дразнещ. Плюс това вече почти всички имаме близки и познати, които са болни.

И второ: още ли държите на извинение?

Още ли коронавирусът е измислица?

Още ли не е страшен?

Хареса ли ви рестартирането на икономиката?

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10263  В дейна карантина поради ковид са 685 поданици на Добричка област В дейна карантина поради ковид са 685 поданици на Добричка област  Случаите на ковид по света към този момент са над 12 милиона Случаите на ковид по света към този момент са над 12 милиона  Словакия записва най-големия дневен растеж на новозаразените с ковид Словакия записва най-големия дневен растеж на новозаразените с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР