Втора седмица десетки хора се редят на опашка пред бюрата

...
Втора седмица десетки хора се редят на опашка пред бюрата
Коментари Харесай

Опашки се извиха пред бюрата по труда в София

Втора седмица десетки хора се редят на опашка пред бюрата по труда в София. От рано сутринта хора чакат в столичния квартал " Левски ", за да се регистрират, след като са останали без работа заради кризата с епидемията от COVID-19 и наложените извънредните мерки срещу разпространението на болестта. Подобна ситуация се наблюдава и в други столични квартали, видя репортер на Novini.bg.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4388
Това се случва, въпреки апела на служители от Бюрото, регистрацията да се извърши онлайн, и факта, че документи за обезщетение могат да се подадат до 14 дни след края на извънредното положение, хората са на опашката.

Намират ли хората работа в тази тежка ситуация?

Безработните споделят, че не могат да си позволят да останат и месец без доход. освен това, колкото по-бързо си подадат документите, толкова по-бързо ще получат първото обезщетение. За да се избегне струпването на хора, от бюрата посочват, че вече вписаните безработни не е нужно да отиват на място, за да потвърдят регистрацията си. Това може да стане и по телефона. Подобна е ситуацията и в много други градове у нас.

Припомняме, че правителството предложи пакет от мерки за подпомагане на бизнеса, за да не се освобождават служители по време на кризата. Освен това самоосигуряващите се ще могат да получават безлихвени заеми чрез схема от Българската банка за развитие. Досега мярката беше насочена единствено към хората, които са в неплатен отпуск. Така останалите без работа ще имат възможност за три месеца да получат по 1500 лева заем, който ще е безлихвен, лихвата я плаща държавата, и ще бъде с гратисен период пет години и срок на погасяване 10 години.



Сн. Novini.bg


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4388  Кметът на Пловдив и районните кметове в града от ГЕРБ подариха средства за битката против COVID-19 Кметът на Пловдив и районните кметове в града от ГЕРБ подариха средства за битката против COVID-19  Стартира построяването на новото поделение в МБАЛ - Асеновград Стартира построяването на новото поделение в МБАЛ - Асеновград  17 жителите на община Дупница са под карантина 17 жителите на община Дупница са под карантина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР