Втора група военнослужещи от различни военни формирования на Българската армия

...
Втора група военнослужещи от различни военни формирования на Българската армия
Коментари Харесай

Втора смяна военни се изправят срещу COVID-19 в болниците

Втора група военнослужещи от различни военни формирования на Българската армия в страната се включват в помощ на многопрофилните болници от състава на Военномедицинска академия (ВМА), съобщават от Министерство на отбраната.

Ротацията на екипите ще става на всеки две седмици, а на униформените са възложени задължения, свързани с дезинфекция и термометриране, както и помощни дейности в Лабораторията по „ Вирусология” на ВМА.



Военнослужещите са разпределени във всички военни болници в страната. Част от тях са преминали и курсове за „ Бойни санитари” във ВМА.

Ежегодно десетки военнослужещи от различни военни формирования получават начална военномедицинска подготовка, която им дава възможност след това – при нужда, да се включат както на бойното поле, така и при различни инциденти с масово постъпване на пострадали.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15849  Ангелов: Ваксините против COVID-19 ще бъдат безвъзмездни и доброволни

Ангелов: Ваксините против COVID-19 ще бъдат безвъзмездни и доброволни  Хакери нападнаха системите на Astra Zeneca Хакери нападнаха системите на Astra Zeneca  Ето какво аргументи втората вълна COVID-19 в България и в Европейски Съюз Ето какво аргументи втората вълна COVID-19 в България и в Европейски Съюз
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР