Всяка творческа личност има място, от което черпи вдъхновение. За

...
Всяка творческа личност има място, от което черпи вдъхновение. За
Коментари Харесай

Най-мистичната и загадъчна гора в света - родното място ма джуджета, хобити и зловещи твари

Всяка творческа личност има място, от което черпи вдъхновение. За някои това е тихо крайбрежие, а за други тихият замък в селските околности. За Джон Толкин, който ни даде прекрасния свят на Средната земя, това място е приказната гора на Паселууд, разположена в Глочестър, Англия.

Всеки, който влезе в тази гора от първата стъпка, има впечатлението, че го наблюдават от всички краища много фантастични създания. Това място е толкова необичайно, че дори най-закоравелият скептик може да повярва, че горски елфи, хобити или джуджета могат да бъдат открити по долините и пътеките му. Е, името Puzzlewood, което може да се преведе буквално като " Мистична гора " - е друго потвърждение за това.

Паселууд се счита за прагора, т.е. място, което е придобило сегашния си образ в продължение на много векове без човешка намеса. Натуралистите твърдят, че това място е съществувало много преди появата на човека на Британските острови.

Как се е развила по-нататък историята на това неповторимо място и кои световни знаменитости можете да срещнете там - четете на pochivka.blitz.bg!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР