Всяка грипна епидемия, дори не широкоразпространената, води до смъртност. Най-засегнати

...
Всяка грипна епидемия, дори не широкоразпространената, води до смъртност. Най-засегнати
Коментари Харесай

Лекар със съвети в пика на грипа: Не хомеопатия и билки, а препарати, които убиват вируса

Всяка грипна епидемия, дори не широкоразпространената, води до смъртност. Най-засегнати са малките деца и възрастните хора с иминнокомпрометирани състояния. Това каза пред bTV общопракикуващият лекар д-р Георги Миндов.

„ След първите симптоми на грип – температура, гадене, болки в мускулите, вземете веднага противовирусни препарати, които не са антибиотици “, посъветва той.

По думите му, парадоксът е, че при първите симптоми човек буквално не може да отиде на лекар, тъй като се чувства като „ смазан от валяк “.

Ценни съвети как да се предпазим от грипа-убиец

„ Трябва да започне в рамките на 24 часа специфичното противовирусно лечение, което се дава само по лекарско предписание. Аптеката няма право да ви го отпусне. Незаконно е “, посочи той.

Д-р Миндов призова в тази една-две напрегнати седмици до личните лекари да ходят само хора със симптоми на грип, а всичко друго, което може да се отложи, да изчака, когато отмине епидемията.

Той обяви също, че негови пациенти, които са се ваксинирали с четиривалентната ваксина преди зимния сезон, не са се разболели. „ Явно производителите този път са улучили щамовете “, допълни докторът.

Приготвяте тази смес за 5 минути и се сбогувате с болното гърло още същия ден

За хората, които не са се ваксинирали, той препоръча ползването на противовирусни препарати. „ Не хомеопатични, не билкови, а противовирусни. Това не са антибиотици. Това са лекарства, които за разлика от антибиотика, трябва да се започне в ранен етап. Максимално бързо след първие симптоми. Ако може да започнете дори в първите часове, след като се вдигне температурата, рязкото главоболие, мускулно-ставните болки, тогава ефектът е в рамките на 24 часа. Отшумяват всички симптоми, спира се размножаването на вируса и се приключва тая драма “, обясни д-р Миндов.

Той препоръчва максимално бързо посещение при личния лекар, въпреки големия брой чакащи пациенти в момента.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР