В статия под заглавие Минимална заплата за работниците и 100

...
В статия под заглавие Минимална заплата за работниците и 100
Коментари Харесай

Сръбски вестник: Президентът успокои работодателите

В статия под заглавие " Минимална заплата за работниците и 100 евро за пропаганда " в. " Данас " коментира днес икономическите мерки за справяне с кризата, предизвикана от коронавируса, които бяха оповестени от президента Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград..
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3331
" Мерките предвиждат държавата да осигури по три минимални заплати за малките предприятия, при условие че не са съкратили повече от 10 процента от работниците си. Що се отнася до стоте евро еднократна помощ, които са предвидени за всеки пълнолетен гражданин ", вестникът коментира, че това е един вид пропаганда и според икономистите е било по-добре тези пари да се дадат на хората, останали без работа, и на социално слабите. " Всичко е подчинено на предизборната кампания ", коментира за вестника писателят Драган Великич.

Църквата в Сърбия отмени всички служби, призова миряните да ги следят по телевизията

" Данас " пише още, че икономическите мерки на президента Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. са успокоили работодателите, като цитира председателя на сръбската Стопанска камара Марко Чадеж. " Ние и досега не сме имали голям брой съкращения, а обявените мерки успокоиха работодателите, защото никой не желае да уволнява работниците си ", каза Чадеж в интервю. Той подчерта, че мерките не са политически мотивирани и са одобрени дори от хора, които не са съгласни с политиката на Вучич. Чадеж отбеляза още, че най-големите фирми в Сърбия отделят големи суми за справяне с кризата и вече са дарили два милиона евро за медицинска екипировка и са се нагърбили да снабдяват с вода и други средства болниците за лечение на заразени с коронавирус.

В. " Вечерне новости " пише, че медиите в света, включително " Ню Йорк таймс ", са съобщили новината за плановете на Вучич да предложи пет милиарда евро заеми и субсидии за предприятията в борбата с икономическото отражение на епидемията от коронавирус, както и да изплати по 100 евро на всеки гражданин над 18 години, тоест на около 5 милиона души.

Ню Йорк таймс: Някои закони за извънредно положение събудиха стари страхове

В. " Курир " съобщава, че пълната програма от мерки за помощ на икономиката в Сърбия ще бъдат представени днес от министъра на финансите Синиша Мали и председателя на Стопанската камара Марко Чадеж. Вестникът посочва, че по-рано се очакваше мерките да бъдат съобщени от президента Вучич, но в неделя той вече съобщи някои от ключовите мерки, обхващащи сума от 5 милиарда евро.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3331  Организация на обединените нации одобри четири резолюции с невиждана писмена процедура Организация на обединените нации одобри четири резолюции с невиждана писмена процедура  Президентът Румен Радев ще посети Благоевград Президентът Румен Радев ще посети Благоевград  Ето в кои браншове в този момент набират служащи Ето в кои браншове в този момент набират служащи
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР