В специално обръщение към народа президентът Петро Порошенко заяви, че

...
В специално обръщение към народа президентът Петро Порошенко заяви, че
Коментари Харесай

Порошенко извънредно: Получих разузнавателни данни, че са струпани войски на границата, готови да ни нападнат всеки момент!

В специално обръщение към народа президентът Петро Порошенко заяви, че над страната е надвиснала заплаха от сухопътна операция против Украйна.

" Данни от разузнаването говорят за извънредно сериозна заплаха от сухопътна операция против Украйна. Получих документ, сводка от разузнаването и там на няколко страници са описани детайлно всички сили на противника, които се намират на разстояние няколко десетки километра от границата ни. Те са готови във всеки един момент да нахлуят незабавно на територията на Украйна ", заяви Порошенко.

В изказването си Порошенко отбеляза, че предлага на Радата да въведе военно положение за 30, а не за 60 дни, за да не попречи на предстоящите избори.

По-рано той подписа указ да бъдат въведени в сила решенията на Съвета по национална безопасност и отбрана за военно положение във връзка с напрежението в Черно море.
Отношенията между Москва и Киев се влошиха на фона на напрегнатата ситуация в Донбас.

Киев нееднократно обвиняваше Москва във вмешателство в делата на Украйна и по-специално в участие в конфликта в Донбас, шпионаж, кибератаки и дори в доставка на украински ракетни двигатели в Северна Корея, а също така и в опит да бъде похитена " княгиня Анна Ярославна ".

Росия отрича тези обвинения и ги нарича неприемливи. Москва неведнъж е заявявала, че не се явява страна от вътрешния украински конфликт и е заинтересована от това Украйна да преодолее политическата и икономическа криза, в която се намира.

Превод БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР