Всички частни ясли и градини не работят заради обявеното извънредно

...
Всички частни ясли и градини не работят заради обявеното извънредно
Коментари Харесай

Има оплаквания, че частни градини искат такси, въпреки че не работят

Всички частни ясли и градини не работят заради обявеното извънредно положение, затова не трябва да сизискват заплащането на цена за непредоставена услуга. Това се казва в позиция на Министерството на образованието и науката (МОН) и Комисията за защита на потребителите (КЗП).
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4431
В случаите, в които потребителите не могат да използват услуга, за която са заплатили, би следвало да могат да се възползват от правото си да им бъде възстановена заплатената авансово сума.

Омбудсманът поиска да отпаднат таксите за частните детски градини в периода на извънредното положение

В периода, в който децата не могат да посещават съответните детски ясли и детски градини поради наложените ограничения, с цел защита на здравето им юридическите лица, предлагащи услугата чрез директорите на частните детски градини и ясли, могат да използват различен подход в зависимост от възможността за договаряне – възстановяване на платените суми, използване на платената цена за бъдещи периоди или др.

" Обективен факт е, че въпреки преустановяването на посещенията на децата в детските градини и ясли съществуват необходимоприсъщи разходи на институцията (наем на сграда, охрана, ток, интернет и др.), които следва да бъдат разплащани и за времето на извънредното положение, поради което е възможно прихващане на част от вече заплатената сума. Страните могат, след постигнато съгласие във връзка с посоченото, да го оформят с подписване на анекс към договора за предоставянето на услугата, като юридическото лице, респ. директорът на институцията биха могли да предоставят и съпътстващ документ (ваучер, разписка и др.) ", се казва още в позиция.

Обмудсманът Диана Ковачева е била също сезирана за проблема от граждани. Тя подчертава, че има родители, които са останали без работа.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4431  За разходки в паркове и градини в Лом са формирани седем акта За разходки в паркове и градини в Лом са формирани седем акта  Има още нови случаи на COVID-19 у нас, 90-годишна умря Има още нови случаи на COVID-19 у нас, 90-годишна умря  Данаил Кирилов показа пред сътрудниците си от Европейски Съюз подхванатите от България ограничения по отношение на изключителното състояние Данаил Кирилов показа пред сътрудниците си от Европейски Съюз подхванатите от България ограничения по отношение на изключителното състояние
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР