Всички, намесили името на ВМРО и на лидера ѝ Красимир

...
Всички, намесили името на ВМРО и на лидера ѝ Красимир
Коментари Харесай

ВМРО: Всички, замесили ни в схемата с търговия с българско гражданство, дължат най-малкото извинение

Всички, намесили името на ВМРО и на лидера ѝ Красимир Каракачанов в скандалната схема с търговия с българско гражданство, по която тече проверка на спецпрокуратурата, дължат най-малкото извинение за уронване на престижа. Това обявиха от ВМРО в официална позиция, изпратена до медиите.

" От днешната пресконференция на Специализираната прокуратура, на която бяха обявени данни за разследването за измами с документи за български произход и арестите в Държавната агенция за българите в чужбина, стана ясно, че няма никакви сведения ВМРО и Красимир Каракачанов да са съучастници по някакъв начин ", посочват от партията.

От ВМРО уточняват, че заместник-главният прокурор Иван Гешев в отговор на журналистически въпроси е обявил, че „ …към момента от събраните доказателства няма връзка на министър Каракачанов с описаната престъпна дейност… “ и „ …няма данни да е замесена партията ВМРО или адресът на централата ѝ… “.

" Ние, Патриотите от ВМРО, продължаваме да държим, че лицата от български етнически произход трябва да получават българско гражданство по облекчена процедура. Това е наша кауза, вярваме, че е национална кауза – България да бъде истинска майка за всички свои чеда, от всички български етнически землища! ", заявяват от партията.

" Припомняме и категоричната си позиция, че всеки, позволил си да спекулира и да се облагодетелства на гърба на нашите сънародници, които искат българско гражданство, трябва да бъде преследван с цялата строгост на закона ", се казва още в позицията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР