Всички искаме да сме здрави, красиви и стройни през целия

...
Всички искаме да сме здрави, красиви и стройни през целия
Коментари Харесай

5 мита за здравословното хранене, които нанасят огромни вреди на организма ни

Всички искаме да сме здрави, красиви и стройни през целия си живот. Реализирането на този естествен стремеж до голяма степен зависи от начина, по който се храним.

Съществуват редица правила, по които трябва да организираме храненето си, за да постигнем целта си. Голяма част от тях обаче повече вредят, отколкото помагат да сбъднем мечтата си.

Една от големите заблуди, които сляпо следваме, е свързана с ползите, които носи консумирането на продукти без мазнини. През последните години обаче авторитетни учени от САЩ, Норвегия и Дания проведоха куп изследвания, с които реабилитираха наситените природни мазнини. Доказано е, че те не предизвикват сърдечно-съдови заболявания или затлъстяване. Виж, храните с ниско съдържание на мазнини могат да бъдат вредни. В края на краищата, за да подобрят вкуса им, производителите добавят в тях захар и глюкозен сироп. А излишъкът на въглехидрати носи проблем - именно заради захарта ставаме " мазни ".

Кои са другите митове за здравословното хранене, които нанасят огромни вреди на организма ни, можете да прочетете в jenata.blitz.bg.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР