Всички знаем, че самото заболяване преминава в няколко форми -

...
Всички знаем, че самото заболяване преминава в няколко форми -
Коментари Харесай

Шефът на Столичната РЗИ обяви кога ще е следващото либерализиране на мерките

Всички знаем, че самото заболяване преминава в няколко форми - тежка форма, когато човек трябва да е в интензивно отделение и болница, лека форма - с лечение и стоене вкъщи и безсимптомна форма. С това пътуване по Великден очаквахме ръст на заболелите и това се потвърждава. Да, в началото сме на възходящата крива. Кога ще достигнем пкатото на кривата, това не мога да кажа.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6596
Това заяви в предаването " Референдум " по БНТ директорът на Столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев. " Когато една ограничетелна мярка се налага, при нея винаги има срок, за който се налага, и резултат, който трябва да бъде постигнат. Едва тогава може да бъде разхлабена тази мярка. Още от 10 април започнахме да установяваме, че има много случаи на заболели в кварталите " Филиповци " и " Факултета ". Това доведе до нашите незабавни действия и частично ограничаване на движението в тези два квартала.

Вдигнаха блокадите на кварталите " Филиповци " и " Факултета " в София

За момента в София няма други такива квартали.

В София има едно дифузно разпространение на заразата. Ако установим други такива квартали, ще вземем отново незабавни мерки ", категоричен бе д-р Пенчев.

" В първата десетдневка, от откриването на първия случай в София, характерно беше, че всички случаи бяха привнесени от чужбина - от хора били на почивка, екскурзия, командировка. Интересното тогава беше, че най-близките не бяха заразени. Във втората десетдневка вече започна да се забелязва, че заразата се разпространява битово и в трудовите колективи. Мерките, взети в България, бяха своевременни и много по-либерални от други държави.

Всяка либерализация на мерките трябва да стане след сериозен анализ и преценка какво ще последва.

Още три деца са с коронавирус у нас, 1290 са общо заразените в страната

Ще дам пример с пазарите - те бяха затворени след неспазване на мерките. Когато бяха отворени повторно, ситуацията вече беше различна и почти нямаше нарушения. Същото важи и за парковете. Ние следим много внимателно положението, за да може да продължим либерализацията. Аз съм оптимист и виждам, че хората спазват всички мерки и предписания ", разкри шефът на Столичната РЗИ.

" В Оперативния щаб вече не гледаме само колко души са заразени и починали. Гледаме към явлението COVID-19, което ще дава отражение върху целия ни живот. Личната дисциплина е най-важната мярка, която трябва да спазваме. Колкото сме по-дисциплинирани и спазваме мерките, толкова по-бързо ще дойде тяхното либерализиране ", разкри д-р Пенчев.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6596  Директорът на Директорът на " Александровска ": Клиничната картина при COVID-19 не протича леко  Доц. Петрова разкри къде е зародил истинският вариант на COVID-19 и от кой вариант пламна Европа Доц. Петрова разкри къде е зародил истинският вариант на COVID-19 и от кой вариант пламна Европа  Румънският президент даде конференция в наличието на публицисти за първи път от началото на пандемията  Румънският президент даде конференция в наличието на публицисти за първи път от началото на пандемията 
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР