Все повече млади българи в тежко състояние след поразяване от

...
Все повече млади българи в тежко състояние след поразяване от
Коментари Харесай

Все повече млади българи са в тежко състояние след поразяване от COVID-19

Все повече млади българи в тежко състояние след поразяване от COVID-19 и все по-голям натиск върху болниците. Тенденцията всеки трети от изследваните да бъде инфектиран се запазва, предава БТВ.

В София, Благоевград, Пловдив, Бургас и Шумен ще има допълнителни COVID-сектори, стана ясно след среща на премиера със здравния министър и щаба.

Ситуацията в болниците става все по-тревожна заради постоянно увеличаващите се случаи на COVID-19.

Активните случаи вече са близо 67 хиляди, а от тях хоспитализирани са 5247. 293-ма са настанени в интензивни отделения.

Именно това налага разкриване на допълнителни легла в някои болници. Една от тях е Военномедицинската академия, където 4 клиники ще примат Коронавирус болни. С колко това ще увеличи капацитета на лечебното заведение не стана ясно.

Първите симптоми на COVID-19 Снежина Петрова усеща преди около месец. След седмица домашно лечение, което не дава резултат, получава задух. Постъпва в Инфекциозната болница - има нужда от кислород.

„ Не във всяка стая в Инфекциозна болница има кислород, за съжаление. Направиха всичко възможно, за да се освободи легло с кислород. Преместиха ме още първия ден. След това пък аз от своя страна трябваше да освободя след няколко дни, защото приеха бременна със задух “, разказа Снежина Петрова.

Възстановяването й продължава, а нуждата от още легла остава.

Във Военномедицинската академия половината интензивно отделение е за Коронавирус болни, още 4 клиники ще приемат заразени.

Премиерът Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г призова за спазване на дисциплина и нареди инспекция на противопожарните инсталации в болниците.



„ Eдинственото необходимо е да се пази дисциплина и дистанция, за да не се разпространява масово. Срещнете се щабът с аптекарите, с фармацевтите, с личните лекари, изговорете ги тези работи, създайте по-гъвкава организация. С Николов се чуй, на " Гражданска защита “, всички кислородни инсталации на болниците да се проверят. Защото сега всички ползват много кислород. Профилактиките да минат “, каза премиерът Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Здравният министър пък гарантира, че всички болници ще бъдат снабдени с необходимите им медикаменти.

А две седмици след изписването си, Снежина обобщава, че и тя е усетила напрежението в болниците.

„ Забързани стъпки по коридорите. Самите те казаха, че вече не издържат. Имаше и студенти, които помагаха “, разказа Снежина.

И остава благодарна за положените грижи.

Освен в столицата, по-сериозен натиск върху здравната система има и в Благоевград, Пловдив, Бургас и Шумен.

В Пловдивско над три четвърти от Коронавирус леглата вече са запълнени. Затова местният щаб алармира за спешно разкриване на нови. Най-тежка е ситуацията в интензивните отделения – от 70 Коронавирус легла за тежкоболни, свободните са 11.

Първата Коронавирус болница, която заработи у нас, има 90 легла, но персоналът може да обслужи 50.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15135  Ню Джърси и други щати стягат ограниченията против COVID-19 Ню Джърси и други щати стягат ограниченията против COVID-19  Незрящ възрастен не може да пазари в зелените коридори, тъй като асистентът му е на 45 година Незрящ възрастен не може да пазари в зелените коридори, тъй като асистентът му е на 45 година  COVID-19 погуби началника на детското поделение в Гоце Делчев COVID-19 погуби началника на детското поделение в Гоце Делчев
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР