Временен икономически съвет ще работи върху мерки за подкрепа на

Временен икономически съвет ще работи върху мерки за подкрепа на ...

Вижте как София иска да облекчи бизнеса и хората заради COVID-19.


Временен икономически съвет ще работи върху мерки за подкрепа на бизнеса в София. Той има една ясна цел да подпомогне бизнеса в извънредна ситуация, съобщи пред БНТ Владимир Данаилов – зам.-кмет по Дигитализация, иновации и икономическо развитие в Столична община.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2524
Експерти в Икономическия съвет ще набележат пакет от мерки, след което предстаставители на всички политически сили ще вземат решение кои от тях да влязат в сила, така че да бъдат ефективни и след като болестта премине, за справяне с икономическата криза, допълни зам.-кметът.

Мерките са в три основни групи:

Първата е Фонд за банкови гаранции от 1 млн. лв. Задачата е кредити на малкия и средния бизнес да бъдат обезпечени от Общинския гаранционен фонд в размер до 80%, а не до 50%, както досега.

Втората група е за това регистрираните в Столична община фирми да не плащат тротоарно право в рамките на извънредното положение.

Третата е с още 60 дни да се удължи срокът на отстъпката за по-ранно заплащане на местни данъци и такси за недвижими имоти и МПС.

 


Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 2524 Свещеник от резиденция на папата е с коронавируса Свещеник от резиденция на папата е с коронавируса Очаква се ЕП да гласува 812 млн. евро за проекти, свързани с COVID-19 Очаква се ЕП да гласува 812 млн. евро за проекти, свързани с COVID-19 Сенатът на САЩ прие плана за финансова помощ за справяне с COVID-19 Сенатът на САЩ прие плана за финансова помощ за справяне с COVID-19
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg