В резултат на съвместни действия на австрийски, немски и български

В резултат на съвместни действия на австрийски, немски и български ...

"Вълкът на София" и кибер бандата му завлекли с 200 милиона 100 хиляди инвеститор.В резултат на съвместни действия на австрийски, немски и български власти в София беше арестуван един от организаторите на мащабна международна престъпна схема. Новината беше отразена и в Израел. 

Организацията за кибер престъпления съществува от дълги години и би могла да се нарече “пионер в крипто престъпленията”. Това пишат след свое разследване от fintelegram.news. Материалът е подготвен в съдействие с техни партньори от Израел, Германия и САЩ.


Мрежата на “Вълкът от София” се разпростира от Израел до Европа, Русия, Кавказ, както и Северна Америка. Целта на тази и последващите статии е на първо място да:
запознае читателите с постъпките на тази глобална престъпна група в миналото;
да запълни празнините в информацията, която имаме до момента за нея.
да предпази инвеститорите от действията на тези слаби актьори в бъдеще.

ПРЕСЕЛЕНИЕТО ОТ ИЗРАЕЛ (The Exodus from Israel)
Заглавието е вдъхновено от израелския журналист Симон Уайнглас от Таймс ъф Израел, която през 2016 г. пише поредица от публикации описващи задушливата атмосфера обвиваща бинарните опции в Израел.

Тъй като през последните години, Израел успя да изгради впечатляваща репутация на център за кибер престъпления, Симона е озаглавила статията си “Вълците от Израел: Огромната, аморална измама с бинарни опции на Израел – изобличена!”.

Вестник Уол Стрийт Джърнал е отделил особено внимание на Израел и начина им на действие по отношение на кибер престъпленията (Трудът на Симон Уайнглас е основен в разследването.

Неоспорим факт е, че Израел, като сцена за развитие на стартъпи, с център Тел Авив, се движи наистина добре и успя да изведе до успешен край големи проекти с много талантливи предприемачи. От друга страна също е факт, че Израел е дом и на някои от най-големите кибер-престъпници. Един от тях – Гери Шалон, за когото Блуумберг публикува интересен анализ, сътвори нови стандарти в света на кибер-престъпленията чрез създадената от него мрежа.
Гери Шалон в миналото е бил добре познат предприемач в Тел Авив. Син на обещаващ политик от Грузия, Гери Шалон извежда света на кибер-престъпленията до невиждани висоти. Арестуван в Израел през 2015 и екстрадиран в САЩ през 2016, където е обвинен и осъден, след ефективното излежаването на присъдата си, остава в САЩ, откъдето дърпа конците на глобалната си мрежа за кибер-престъпления. В Европа, София е важен център за мрежата му и Вълкът от София е Европейският Разпределител ??управител?? кукловод?.

ВЪЛКЪТ ОТ СОФИЯ


The network around Gal Barak and Vladislav Smirnov
През последните няколко години, мощната престъпна израелска организация за кибер измами се разширява в международен мащаб и превзема нови територии. Докато Гери(Габи) Шалон, след излизането си от затвора, се “грижи” за пазара в Северна Амерка, негови партньори развиват бизнеса в Европа и Русия.

Един от тях е израелецът Гал Барак, който управлява Европейския клон на организацията за кибер престъпления с главен щаб в София, България. България, която е страна членка на ЕС, е известна с по-свободното си отношение към финансовите измами и не случайно е избрана от някои от най-големите кибер престъпници и мрежите им. Тук бихме могли да споменем ПОНЗИ схемата ONECOIN и нейния основател Ружа Игнатова.

България е страна членка на ЕС, следователно български компании могат да оперират на територията на останалите държави в ЕС, чрез паспортизирането на европейски регулации. Чрез близката си приятелка и доверено лице – Марина Андреева, която се предполага, че е и главен финансов директор в неговата мрежа, Барак се разпорежда с обширна мрежа от компании и хора.

Gal-Barak on Wanda
Напоследък дейността на Гал Барак в бинарните опции се разраства неимоверно. Чрез множество сайтове за бинарни опции, като SafeMarkets и OptionstarsGlobal, той е измамил хиляди инвеститори в ЕС. Според наличната информация, повече от 100 000 инвеститора са били измамени и са загубили над 200 млн долара. Ние знаем, че инвеститори, адвокати и властите се опитват да открият местонахождението на Гал Барак. Барак се укрива в София, там се чувства защитен от властите, позволявайки си охолен живот. За тази цел, той плаща суми в особено големи размери на отговорните власти в България.


Документи, доказват, че Барак е директор на Трейдолоджик, базирана в София. Барак е назначен за управител през Април 2017.
The beneficial owners of binary option platform Tradologic

От юни 2017, той също така е директор и на единственият собственик на Трейдолоджик – Глобал Финтех Солюшънс. Собственикът на най-голям дял от гореспоменатата Глобал Фитех Солюшънс е Олдипак Капитал, в която небеизвестният хакер от руски произход – Владислав Смирнов е вписан като управител на компанията.

Смирнов отговаря за разплащателната система на мрежата от кибер-престъпления около Гал Барак и Гери Шалон. Барак притежава директно 10% от Глобал Финтек Солюшънс чрез неговата компания – ГМ Глоуб/Джи Ем Глоуб, учредена в Хонг Конг.

Заедно с партньорът му Смирнов и Олдипак Капитал, те контролират 56%, следователно и Трейдолоджик.

Гал Барак не разчита само на Трейдолоджик за своите сайтове за интернет търговия, той също така използва и израелската платформа Панда.
Дейността, която развиват в САЩ, се извършва именно през тази платформа. Сред опериращите на територията на САЩ, чрез платформата на Панда са и следните сайтове: StartlingCapital, BarkleyCapital, или GlenridgeCapital.

ОСНОВНИЯТ РЪКОВОДИТЕЛ
Освен всичко останало, мрежата на Гери Шалом е отговорна за хакерската атака на ДжейПи Морган и други финансови институции на територията на САЩ ( повече инфромация тук. Според американския прокурор Прийт Барара, мрежата на Шалон е отговорна за измама в размер на милиони долари, спрямо инвеститори. Мрежата на Шалон има и интересен политически нюанс.

Гери Шалон е син на на Грузинския заместник-председател на партията и член на парламента Шота Шалелашвили, който се предполага че е отговорен за изпирането на парите на сина му в Грузия. Това обвинение бе повдигнато в Грузинският парламент и отречено от Шалелашвили. Все още се очаква заключителното решение на съда по случая.

 
Gery #Shalon is a son of Georgian MP Shota #Shalelashvili from #GeorgianDream party. According to @WSJ Gery Shalon is alleged to have run a ‘criminal conglomerate’ that reaped hundreds of millions of dollars in illegal profits. https://t.co/qgSyDrgmBQ via @WSJ
— Davit Chikhladze (@Davit_CHI) 7 юни 2018 г.
Шалон е арестуван в Израел през юли 2015, екстрадиран в САЩ през 2016, осъден на затвор и глоби в края на 2015. Повече заслужаваща внимание информация, може да бъде открита на сайта на Ройтерс и The times of Israel (Reuters and in The Times of Israel) В допълнение на бизнеса с незаконно казино, Шалон и неговата мрежа с години са крали потребителски данни от финансови институции в САЩ – целта: pump and dump схема с пени стокс. Пример: купуват пени стокс на ниска цена, след което изпращат имейли до потребителите на гореспоменатите финансови институции с препоръка да купуват от същите пени стокс. По този начин създават изкуствено търсене и продават държаните от тях пени стокс на високи цени.

По мнение на прокурора, данните на повече от 100 милиона клиенти на ДжейПи Морган и други финасови институции, са били откраднати и използвани за манипулации с пени стокс. Шалон е освободен след произнасянето на присъдата – предполага се, че е платил глоби в размер на 403 млн. долара и все още се намира в САЩ. Има слухове, че работи с ФБР.

ТЪМНАТА МРЕЖА ОТ РУСКИ ПАРИ.
Вълкът от София има и други важни партньори, освен Гери Шалон. Един от тях е руснакът Владислав Смирнов (или Владислав Кохолков). Влад започва кариерата си, като Лео Кувайев, който е осъден в САЩ и Русия за киберпрестъпления и сексуален тормоз над деца. Повече информация за Кувайев / Смирнов, може да немерите тук.

Смирнов отговаря за разплащателната система в мрежата на Барак и Шалон и управлява много от тях, като: NetPay илиDreamsPay в Чехия. В допълнение Смирнов доскоро управляваше и нелегалната платформа Binex или GOLDENFX, чрез Binex Ltd, регистрирана в Бългрия.
Украинецът Леонид Олшевски, управляващ директор в Binex ltd е подставено лице на руснака Владимир Смирнов.
Друг партньор на Гал Барак е осъден на няколко години затвор в САЩ за телефонни измами. Американският прокурор Прийт Бхрара инициира делото през 2012. Заедно с партньорът си, Барак има някои доста интригуващи инвестиции. За тях и повече детайли около разплащателните системи, очаквате скоро отделна статия.

Източник: blitz.bg