В резултат на видеоконференцията на еврокомисаря за иновациите, научните изследвания,

...
В резултат на видеоконференцията на еврокомисаря за иновациите, научните изследвания,
Коментари Харесай

Мария Габриел: Стартираме 10 нови мерки за научни изследвания и иновации в борбата с COVID-19

В резултат на видеоконференцията на еврокомисаря за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова с министрите на науката на ЕС, започна работа по десет нови мерки за борба с коронавируса.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5481
По този начин Европейската комисия и държавите-членки на ЕС ще засилят координацията в областта на научните изследвания и иновациите за справяне с разпространението на COVID-19, съобщиха от пресцентъра на Представителството на ЕК в България.

„ Научните изследвания и иновациите ни дават надеждата и научните познания, от които се нуждаем, за да се преборим с коронавируса. За да бъдем по-ефективни, трябва да си сътрудничим още по-тясно с държавите от ЕС и извън него. Конкретните мерки, които бяха подкрепени единодушно от министрите на науката, предоставят отлична основа за координиране, споделяне на информация и данни, както и за финансиране на приоритетни действия. С обединени сили сме по-силни в борбата с коронавируса “, коментира Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова.

Тя информира за 10-те краткосрочни приоритетни действия за борба с вируса, които включват на първо място координиране на подкрепата за научни проекти в областта на коронавируса. На следващ ред са разширяване на подкрепата за широкомащабни клинични тестове за лечение и допълнително финансиране на проекти с новаторски решения. В този контекст, българският еврокомисар отбеляза и важността на следващата мярка - засилена подкрепа за иновативни компании, работещи в областта. Други предвидени действия са създаване на възможности за финансиране на научноизследователски дейности от допълнителни източници, изготвяне на информационна платформа за възможности за финансиране на научноизследователски дейности, както и платформа за обмен на научноизследователски данни относно коронавируса. В обхвата на мерките са още създаване на работна група по научноизследователски дейности, свързани с вируса и улеснен достъп до научноизследователска инфраструктура. Не на последно място е Пан-европейският хакатон за мобилизация на европейските иноватори и гражданско общество за намиране на решения срещу кризата, който ще се проведе на 24-26 април.

Учени от ЕК разработиха нов контролен материал за проверка на правилното функциониране на тестовете за COVID-19

„ Мерките ще бъдат редовно актуализирани в сътрудничество между Европейската комисия и държавите-членки. Ако е необходимо, оставаме ангажирани да бъдат добавяни и нови краткосрочни и дългосрочни мерки “, информира комисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5481  Починалите в резултат на ковид в Иран станаха 4777 Починалите в резултат на ковид в Иран станаха 4777  След суматоха идват депресиите, сигнализира психотерапевт

След суматоха идват депресиите, сигнализира психотерапевт  Завърналите се гурбетчии в Кърджалийско намалели през април Завърналите се гурбетчии в Кърджалийско намалели през април
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР