В още един английски град - Престън, в северозападното графство

...
В още един английски град - Престън, в северозападното графство
Коментари Харесай

По-строги ограничителни мерки в Англия заради коронавируса

В още един английски град - Престън, в северозападното графство Ланкашър се въвеждат по-строги ограничителни мерки заради нараснал брой на заразените от коронавируса, съобщи БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11274
От полунощ живеещите в Престън около 141 000 души вече няма да мога да приемат гости, включително в градините си. Те ще могат да се срещат с други хора на открито на групи от шест души максимум.

Ново увеличение на смъртните случаи от коронавирус в САЩ, заразените в Африка достигнаха 1 млн.

Британските власти удължиха действието на подобни мерки в райони на Северозападна Англия, Западен Йоркшър и Лестър. Тези ограничения се прибавят към вече въведените в Англия мерки като задължителното носене на маска, което от събота ще важи и за музеите, киносалоните и религиозните обекти. Великобритания е най-пострадалата от коронавируса европейска страна с 46 511 починали. За последното денонощие има нови 871 заразени, с което общият им брой става 309 005.

Днес в Италия броят на новозаразените с коронавируса скочи с 38 процента спрямо вчера с 552 нови случая, предаде Асошиейтед прес. Това е най-високият дневен брой на новозаразени в Италия от края на май. Само допреди две седмици страната регистрираше по около 200 нови случая на ден. Около една трета от новите случаи - 182, е в северозападната област Венето.

Губернаторът й Лука Зая каза, че новозаразените са местни жители, които неотдавна са се завърнали от Испания, Перу, Малта, Хърватия или Гърция.

Норвегия ще отложи влизането в сила на решение за увеличаване на разрешения брой на хора, които могат да се събират на публични места от 200 на 500 заради появата на няколко местни огнища на зараза с коронавируса. Беше предвидено разрешението да влезе в сила от 1 септември, но сега то е отложено за неустановена дата. Норвегия също така временно забранява продажбата на алкохол в барове и ресторанти след полунощ. В страната са потвърдени около 9400 заразени и 256 починали. Заради увеличаване на случаите на заразени с коронавируса от полунощ за две седмици се налага карантина на три ирландски графства - Килдеър, Лийш и Офали, където живеят 368 000 души, обяви премиерът Михол Мартин.

Жителите на трите графства няма да имат право да напускат района освен по работа или други уважителни причини. Магазините ще работят, но баровете, ресторантите, театрите, музеите и фитнесите ще затворят. До петнайсет души ще могат да се събират на открито, а броят на гостите у дома се ограничава до шест души. За последните 14 дни в трите района има 226 случая на COVID-19.

В Ирландия от COVID-19 са починали 1774 души. Далите положителна проба за коронавирус са 26 490.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11274  Европейски Съюз промени още веднъж листата с непознати страни, чиито жители да бъдат допускани през границите Европейски Съюз промени още веднъж листата с непознати страни, чиито жители да бъдат допускани през границите  Нови 151 случая на болест с ковид за денонощие в Гърция Нови 151 случая на болест с ковид за денонощие в Гърция  Германия приготвя ограничения за идващите от районите на Варна, Благоевград и Добрич Германия приготвя ограничения за идващите от районите на Варна, Благоевград и Добрич
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР