В остър спор изпаднаха депутатите по време на днешното пленарно

...
В остър спор изпаднаха депутатите по време на днешното пленарно
Коментари Харесай

В период на пандемия: Депутатите се изпокара каква да им бъде заплатата

В остър спор изпаднаха депутатите по време на днешното пленарно заседание.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4321
Близо два часа те дебатираха възнагражденията си по време на извърендото положение.

Почти всички партии излязоха с проекти.

От ГЕРБ предложиха възнагражденията на народните представители да бъдат „ замразени” до края на извънредното положение, като не се преизчисляват на база на средната заплата от последното тримесечие, а да останат на нивата от края на декември 2019 година.

Идеята на най - голямата партия получи подкрепата на ДПС, които предложиха само спестените средства да отидат по сметка на здравното министерство, за да послужат на страната ни в борбата за COVID-19.

Йордан Цонев обяви: ДПС ще подкрепи ГЕРБ

Няма по-голям рушител на авторитета на НС от самоунижението. Въпросът може да се реши като се съберат лидерите на всички парламентарни партии, договорят регулация и си стиснат ръцете, макар че не виждам как това ще стане, включи се Станислав Станилов от " Атака ".

Според управляващите предложението им не е популистко, а по-скоро е жест на солидарност към хората по време на криза.

Коалиционния партньор на ГЕРБ - „ Обединени патриоти”, обаче също съобщи своето виждане по темата. От ВМРО поискаха депутатските заплати да бъдат орязани с 50% до края на извънредното положение, а занапред да бъдат индексирани само по веднъж в годината, както се прави при пенсиите.

Опозицията обаче отправи свое алтернативно предложение.

От партията на Веселин Марешки  Веселин Марешки Веселин Найденов Марешки е български политик и предприемач. Веселин Марешки е роден на 26 март 1967 настояха депутатите да получават единствено минимална работна заплата, която в момента е 610 лева за страната.

Марешки към БСП: Видяхме ви при Виденовата зима какви ги свършихте


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4321  Горанов: Заработката на денталните кабинети ще бъде по-малка

Горанов: Заработката на денталните кабинети ще бъде по-малка  Турция раздава безвъзмездни маски на жителите Турция раздава безвъзмездни маски на жителите  12 души избягаха от карантината си в Сливенско 12 души избягаха от карантината си в Сливенско
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР