Войник от Пловдив остана без работа, след като командирът му

...
Войник от Пловдив остана без работа, след като командирът му
Коментари Харесай

Войник от Пловдив шофира пиян, случи му се най-лошото

Войник от Пловдив остана без работа, след като командирът му го уволни дисциплинарно заради шофиране в нетрезво състояние. Прегрешението на редника от Военно формирование – 52760 е било през юни таз година, когато е бил хванат да шофира вечерта с 0,97 промила алкохол в кръвта.

Само няколко дни по-късно, той е бил освободен от военна служба от командира си, който е стъпил на Устава на войсковата служба на въоръжените сили на Република България, съобщава " Трафик ".
В него е залегнало, че е забранено на военнослужещ в служебно и извън служебно време след употреба на алкохол или наркотични вещества да управлява МПС. Наказанието за това прегрешение според Устава е уволнение.
Въпреки това пловдивският войник е атакувал уволнението си в Административния съд. В жалбата му е посочено, че при издаване на заповедта за уволнение не е спазена процедурата и реда за дисциплинарното производство, предвидени в Закона.
В края на годината магистратите са излезли и с решение, с което отхвърлят претенциите на уволнения войник. Те смятат, че наказанието му е изпълнено в съответствие с нормативната база и цялата процедура е била спазена.
Решението подлежи на обжалване във ВАС.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР