Военно-ракетният разрушител USS Donald Cook премина транзитно на 19 януари

...
Военно-ракетният разрушител USS Donald Cook премина транзитно на 19 януари
Коментари Харесай

Назрява екшън: US разрушителят "Доналд Кук" навлезе в Черно море, руски стражеви кораб тръгна по петите му

Военно-ракетният разрушител USS Donald Cook премина транзитно на 19 януари пролива Дарданели, за да навлезе в Черно море, обяви пресслужбата на 6-ия флот на САЩ, който е базиран в Средиземно море.

" Военно-ракетният разрушител от клас Arleigh Burke USS Donald Cook (DDG 75) започна своето транзитното преминаване на пролива Дарданели НА път към Черно море на 19 януари 2019 г., за да провежда операции по гарантиране на морска сигурност и да засили регионалната морска стабилност. Ще бъдат съчетани готовността и военноморски възможности с нашите съюзници и партньори на НАТО в региона ", се казва в съобщението.

" Съединените щати и американският флот продължават да поддържат нашите съюзници и партньори в подкрепа на споделени регионални интереси и морската стабилност ", се казва още в изявлението на 6-и флот на САЩ.

В началото на януари на мисия в Черно море дойде и десантният кораб USS Fort McHenry.

Силте на руския Черноморски флот започнаха проследяване на разрушителя на САЩ " Доналд Кук ", който навлезе във водите на Черно море вечерта на 19 януари. Това предадоха информационните агенции като се позовават на информация от руски Национален център за управление на отбраната.

Съобщава се, че стражевият кораб " Пытливый " е получил задача да следи за действията на " Доналд Кук ". Разрушителят ще бъде следен също така и с помощта на електронни и др. технически средства.

От Центъра уточняват, че разрушителят от ВМС на САЩ е навлязъл в Черно море в 20.50. Съгласно международната конвенция Монтрьо " Доналд Кук не може да остане в Черно море повече от 21 денонощия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР