В много случай освен закона има и морал. Понякога закона

...
В много случай освен закона има и морал. Понякога закона
Коментари Харесай

Петър Диков: Проектът за Графа и „Св. Седмочисленици“ е добър

В много случай освен закона има и морал. Понякога закона дава прекомерни права на инвеститорите. Винаги са ме обвинявали че разрешавам безконтролно строителство, я в случая ме обвиняват, че съм поискал инвеститорът да намали височината на сградата. Това каза пред bTV Петър Диков - бивш главен архитект на София.

Преди две седмици инвеститори и строители в столичния квартал „ Младост” заявиха, че през последните 6 години са поставени в унизително положение от бившата администрация на района, както и от няколко главни архитекти на София, с които са имали „ драматични срещи”. Техният проект за строеж на сграда все още не може да бъде започнат.

„ Случаят беше такъв, че техният проект приближаваше много близо до съществуваща сграда, която е изградена преди 40 години в „ Младост”. Устройственият план допускаше изграждане на сграда, но аз имах претенции те да коригират проекта, да намалят височината на сградата, за да има коректност към хората, които живеят там и към средата, която се създава”, обясни архитект Перът Диков.

„ Проектът за ремонта на „ Граф Игнатиев” и градинката пред църквата „ Св. Седмочисленици” е много добър. Подборът на конкретните материали се извърши по-късно, арх. Здравко Здравков и кметът Йорданка Фандъкова са прави в позицията си, че трябва да се довърши целият проект, за да се види как точно е замислен”, отбеляза арх. Диков.

Той обаче отбеляза, че главният архитект не възлага строителство и не отговаря за процедурите по обществените поръчки.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР