Властите в Северна Корея са предупредили гражданите да си стоят

...
Властите в Северна Корея са предупредили гражданите да си стоят
Коментари Харесай

Пхенян редупреди населението да се пази от жълтия прах от Китай, който може да носи коронавируси

Властите в Северна Корея са предупредили гражданите да си стоят у дома, защото сезонните ветрове с жълт прах от Китай може да докарат в страната и коронавируси, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Предупреждението е било отправено в четвъртък от органа на компартията " Родон синмун ". Според него заразата се разпространява навсякъде по света и " ние трябва да реагираме на жълтия прах и да вземем твърди мерки, които са много важни ". Според изданието хората трябва да се въздържат от излизане от къщи и да носят предпазни маски на открито. Досега Северна Корея не е съобщила за нито един случай с коронавирус, което поражда съмнения у здравни експерти.

Твърдението на официоза, че коронавирусът може да бъде пренесен в КНДР от пустинята Гоби, отстояща на 1900 км, е несъстоятелно. Общоприетата дистанция за предаване на вируса е под два метра, въпреки че според американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията капки, съдържащи вируса, може да останат във въздуха няколко часа, отбелязва Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13751  Меркел още веднъж прикани да се лимитират обществените контакти на фона на растящия брой коронавирусни инфекции в Германия Меркел още веднъж прикани да се лимитират обществените контакти на фона на растящия брой коронавирусни инфекции в Германия  Вижте детайлности за затварянето на нощните заведения в София Вижте детайлности за затварянето на нощните заведения в София  Региони в Испания желаят Мадрид да разгласи изключително състояние, с цел да постановат свои ограничения против ковид Региони в Испания желаят Мадрид да разгласи изключително състояние, с цел да постановат свои ограничения против ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР