Властите в Рим и областта Лацио, която включва италианската столица,

...
Властите в Рим и областта Лацио, която включва италианската столица,
Коментари Харесай

Рим и Лацио въведоха задължителни маски на открито

Властите в Рим и областта Лацио, която включва италианската столица, разпоредиха днес задължителното носене на маска на открито в опит да ограничат разпространението на новия коронавирус, предаде Ройтерс.

Вчера в Италия бяха регистрирани над 2000 новозаразени, което става за пръв път от началото на април. Само в област Лацио новите случаи са 265 и това породи опасения.

По думите на главния регионален лекар Алесио д`Амато повечето от тези хора са се заразили заради неспазването на правилата за носене на маска и физическо дистанциране.

И в други италиански области, включително Кампания с главен град Неапол, носенето на маска навън вече е задължително. Преди това маските трябваше да се слагат само в помещения като магазини и киносалони.

Италия бе първата страна в Европа, връхлетяна от новия коронавирус, и е на второ място на континента след Великобритания по брой починали от причиняваното от него респираторно заболяване (близо 36 хиляди).

От началото на епидемията през февруари в Италия са били регистрирани 317 407 случая на коронавирус. С крайно строги ограничителни мерки правителството успя да постави под контрол разпространението на заразата.

Но през последните два месеца новите случаи започнаха да се увеличават, макар и не с толкова, колкото във Франция, Испания и Великобритания. Засега италианският премиер Джузепе Конте изключва връщането към националната карантина, но властите в някои региони казват, че карантина може да бъде налагана на отделни места, отбелязва Ройтерс.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12778  Британска депутатка пътувала във трен с позитивна COVID-проба Британска депутатка пътувала във трен с позитивна COVID-проба  Нови две паралелки в Ямболска област са под карантина поради инфектирани учители Нови две паралелки в Ямболска област са под карантина поради инфектирани учители  Петима чиновници от детски заведения в община Троян са с позитивни проби за ковид Петима чиновници от детски заведения в община Троян са с позитивни проби за ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР