В кипящата от дейност кухня на един от най-реномираните ресторанти

...
В кипящата от дейност кухня на един от най-реномираните ресторанти
Коментари Харесай

Реномирани ресторанти сервират храна на бедни в Колумбия, поставени под карантина

В кипящата от дейност кухня на един от най-реномираните ресторанти в Богота екип от майстор-готвачи, които обикновено осигуряват кетъринг за заможни жители на колумбийската столица, сега готви храна за общност от хора, останали без работа и жилищпо време на карантината заради коронавируса в южноамериканската страна.

Строгите ограничения, въведени от правителството на президента Иван Дуке с цел да се спре разпространението на заразата, хвърлиха колумбийската икономика в криза. Тя особено засегна бедните и уязвимите, които трябва да се справят без обичайната си работа на черно.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8884
Починалите от коронавируса в Колумбия вече са над 1000

Два ресторанта - " Ел Чато ", управляван от шеф Алваро Клавихо - носител на наградата за най-добър ресторант на Колумбия за 2019 година, присъждана от веригата на 50-те най-добри ресторанти в Южна Америка, и " Чичерия Дементе " са се обединили, за да доставят питателна храна на хора, които наемат легло на ден в сграда в центъра на Богота.

" Голяма част от храната, която им носим, не е това, с което са свикнали. Тя е истинско откритие за тях ", казва Клавихо.

Около 48 души живеят в неугледната сграда, като плащат по 2,70 долара на ден за стая или по 1,35 за едното от двуетажно легло. Мнозина от тях са работници без договори, чиито доходи са се сринали в резултат на карантината.
Готвачите от двата ресторанта се редуват да приготвят ястията и да ги доставят, а също така даряват и друга храна. Инициативата им досега е набрала от дарители почти 6000 долара. " Носим им различни неща - обяд, яйца, за да имат нещо и за хапване през деня, понякога ориз, понякога вода ", каза Наталия Кареньо, партньор в " Чичерия Дементе ".

Колумбия въведе карантината в края на март. Ограниченията на някои места постепенно започнаха да падат, но заради широкото разпространение на заразата в Богота в столицата продължават да се придържат към по-строги мерки.
Донасяната храна е животоспасяваща за обитателите на сградата, които не можеха да я напускат през първите 40 дни на карантината. " Много съм им благодарна.Те никога не ни оставят сами ", каза Мириам Телес, която помага за поддръжката на сградата.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8884  Чехия означи най-високия дневен растеж на инфектирани с COVID-19 от 11 дни Чехия означи най-високия дневен растеж на инфектирани с COVID-19 от 11 дни  Лекарството срещу малария не стопира развиването на COVID-19, сочи проучване Лекарството срещу малария не стопира развиването на COVID-19, сочи проучване  Турция не чака втора вълна на COVID-19 Турция не чака втора вълна на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР