Вицепремиерът и министър на външните работи изрази пълна подкрепа и

...
Вицепремиерът и министър на външните работи изрази пълна подкрепа и
Коментари Харесай

Екатерина Захариева разговаря по телефона с италианския си колега

Вицепремиерът и министър на външните работи изрази пълна подкрепа и солидарност с Италия в битката ѝ с коронавируса в телефонен разговор с италианския министър на външните работи Луиджи ди Майо.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3442
Двамата обсъдиха кризата с пандемията от COVID-19 в България и Италия и мерките, които се взимат срещу нея на национално и общоевропейско ниво, съобщиха от пресцентъра на МВнР. Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на подчерта необходимостта от общоевропейско координиране на действията и експертизата за справяне с разпространението на коронавируса. „ Невъзможно е да се справим с това огромно предизвикателство без единен подход на ЕС за съвместни мерки и солидарност “, каза външният ни министър.

Захариева: 120 000 българи се върнаха у нас след кризата с коронавируса

Министърът на външните работи на Италия Луиджи ди Майо сравни ситуацията с коронавируса с война и изтъкна необходимостта от помощ за страната му, най-тежко пострадала от коронавируса в Европа. В момента Италия се нуждае от 100 млн. маски на месец, изпитва недостиг на медицински сестри и лекари, тъй като много от тях самите са заразени. Вицепремиерът Захариева пое ангажимент след задоволяване на нуждите от маски на българския пазар, координирано с министерството на икономиката, Италия да бъде една от първите страни в ЕС, на които ще бъде предоставена възможност за внос на маски от български производители.



Луиджи Ди Майо благодари на българския министър-председател Бойко Борисов и на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на за солидарността и подкрепата. Той увери, че България може да разчита на експертна медицинска информация от Италия от опита ѝ в борбата с болестта.

Двамата министри обсъдиха и затруднената ситуацията с транспортирането на стоки през сухопътните граници на Европейския съюз като подчертаха необходимостта да бъдат изпълнявани препоръките на Европейската комисия за „ зелени коридори “ за превоз на стоки и за пътуване на граждани на съюза. По време на разговора Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на и Луиджи ди Майо дискутираха и европейската интеграция на страните от Западните Балкани и приветстваха решението на Европейския съвет за започване на преговори за членство в ЕС на Република Северна Македония и Албания.

Захариева: Животът и здравето са по-важни от една екскурзия

Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на изрази надежда, че ще посрещне по-късно тази година Луиджи ди Майо в София. Визитата му, планирана за 7 април, бе отложена заради пандемията на COVID-19.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3442  На живо: Бойко Борисов: Дотук направихме верните неща На живо: Бойко Борисов: Дотук направихме верните неща  Европейска комисия избира 18-ия план за създаване на бърза диагностика Европейска комисия избира 18-ия план за създаване на бърза диагностика  Помогнете ни, както помогнаха на вас след войната, приканват Германия италиански кметове Помогнете ни, както помогнаха на вас след войната, приканват Германия италиански кметове
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР