Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви на форума на АТИС,

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви на форума на АТИС,
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс: Няма да спрем с търговските си действия срещу Китай, докато не промени политика си

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви на форума на АТИС, че Вашингтон няма да спре с търговските си действия срещу Китай, докато Пекин не промени търговската си политика, съобщава „ Ройтерс “.

„ Предприехме решителни мерки срещу дисбалансите ни с Китай “, каза той. „ Облагаме китайските стоки с мита за 250 милиарда долара и бихме могли да увеличим тази стойност над два пъти “, заяви Пенс, който представлява Вашингтон на форума. „ САЩ няма да сменят курса, докато Китай не промени методите си “, добави той.

Според медийни съобщения в кулоарите на бизнес форум в рамките на срещата на АТИС Пенс се е срещнал с тайванския пратеник на срещата на АТИС Морис Чан. Информацията по-конкретно беше съобщена от журналист, който отразява форума на АТИС и който придружава Пенс, но повече подробности няма. Макар и в огромното си мнозинство страните от АТИС да не признават Тайван дипломатически, организацията все пак позволява на острова да участва като отделно икономическо, а не политическо образувание.

САЩ нямат официални отношения с Тайван, но са правно обвързани да осигуряват на острова средства за отбрана и се явяват неговият най-голям поддръжник в международен план.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР