Висока скорост е вероятната причина за днешната тежка катастрофа на

Висока скорост е вероятната причина за днешната тежка катастрофа на ...

Страховити подробности за инцидента с колата ковчег край Хитрино.Висока скорост е вероятната причина за днешната тежка катастрофа на пътя между Хитрино и село Каменяк. Това стана ясно от думите на наблюдаващия прокурор Димитър Димов.

„Автомобилът се е преобърнал, телата са изхвърчали на разстояние, има и доста части от колата. Всичко сочи за една висока скорост”, заяви Димов, цитиран от Нова телевизия. 

Както БЛИЦ съобщи, при инцидента, който стана около 15 часа, загинаха трима мъже, които се прибирали от работа. 37-годишен водач на лек автомобил „Форд Ескорт“ с шуменска регистрация загубил контрол над автомобила поради движение с несъобразена скорост с пътните условия и релефа. Излязъл вляво от пътното платно, блъснал се в крайпътна канавка, след това се преобърнал няколко пъти в нивата. Следствие на катастрофата на място е загинал водачът и пътниците в автомобила двама 56-годишни мъже.  

„Пътят е четвъртокласен, общински – Хитрино – село Каменяк. Пътуват от Хитрино към село Каменяк. Работили са при арендатор и са пътували към домовете си. Изпускат десен завой и се преобръщат в нивата”, обясни ст. комисар Ялчън Расим, ОДМВР-Шумен.

Колата е управлявана от 37-годишен правоспособен водач. Той е имал книжка от 2013 година.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg