Вирусологът Мариано Естебан, който ръководи екипа, разработващ една от общо

...
Вирусологът Мариано Естебан, който ръководи екипа, разработващ една от общо
Коментари Харесай

Испанската ваксина отбелязва напредък, предстои да се тества и върху хора

Вирусологът Мариано Естебан, който ръководи екипа, разработващ една от общо трите испански ваксини срещу новия коронавирис, посочи, че ефикасността й е била на 100 процента по време на клиничните тествания върху животните. По думите му през пролетта в изпитанията ще бъдат включени и първите хора.

Според колегата му Хуан Гарсия Ариаса в първата фаза ще участват 112 души, във втората ще са 500 и във финалната трета фаза участие ще вземат 20 000 или 30 000, ако първите два етапа са приключили благополучно и без сериозни странични реакции.

В момента сме на финалната права на изпитанията с маймуни и хамстери и след това ще предоставим получените резултати на Испанската агенция по лекарства и на Европейската агенция по лекарствата, за да получим тяхното становище, коментира Ариаса, цитиран от 20minutos.

От компанията-производител на испанската ваксина посочиха, че ако и клиничните изпитания минат без инциденти, имат готовност за масова дистрибуция на препарата не само в Испания, но и във всяка друга точка по света.

Мариано Естебан заяви, че е важно за Испания да разполага със собствена ваксина, тъй като " не може вечно да зависи от другите ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19011  И в Бургас стартира имунизацията в домовете за остарели хора И в Бургас стартира имунизацията в домовете за остарели хора  Вселенският патриарх: Християните не би трябвало да отхвърлят пандемията Вселенският патриарх: Християните не би трябвало да отхвърлят пандемията  Полша отваря моловете от 1 февруари Полша отваря моловете от 1 февруари
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР