Взехме решение да не афишираме, че ще участваме в търга

...
Взехме решение да не афишираме, че ще участваме в търга
Коментари Харесай

Боил Банов разгаза за драматичния търг за портрета на Батенберг

Взехме решение да не афишираме, че ще участваме в търга във Виена за портрета и вещите на княз Александър I Батенберг, за да можем да придобием предметите на нормална цена. Това обяви в ефира на БТВ министърът на културата Боил Банов.

„ Ако бяхме афиширали, че ще отидем, сега пак щях да се радвам, че сме ги закупили, но щеше да бъде на тройна или четворна цена”, отбеляза Банов.

„ Това е система, в която според интереса върви и наддаването. Срещу нас залагаше сериозно човек през нает служител – не само за портрета, а и за подносите, с които е посрещан Батенберг и също имат изключителна стойност”, разкри министърът.

По думите му България за пръв път участва в подобен търг. За него са ни докладвали по няколко различни канала, като според Банов най-сериозната информация е дошла от директора на Националния исторически музей Бони Петрунова. „ Водихме разговори с правителството, с премиера и финансовия министър, и взехме решение категорично да участваме в търга”, уточни той.

„ Когато отидохме във Виена, пуснахме слух, че сме с много малко пари, просто символично да заявим, че държавата има желание. Отидох в лично качество, не можех да рискувам по никакъв друг начин”, разказа още Банов.

По думите на министъра в търга са участвали около 100 души. „ Портретът е изключителен, на живо е нещо невероятно. Радвам се, че ще могат да го видят всички българи, които имат желание”, изтъкна Банов. Министърът изрази надежда, че следващата седмица портретът на Батенберг вече ще бъде показан у нас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР