Великобритания започва днес ударно тестване за COVID-19 на 80 000

...
Великобритания започва днес ударно тестване за COVID-19 на 80 000
Коментари Харесай

Великобритания започва масово тестване на 80 000 души заради нов вариант на COVID-19

Великобритания започва днес ударно тестване за COVID-19 на 80 000 души в опит да спре разпространението на нов силно заразен вариант на коронавируса, предаде Ройтерс.

Службата за обществено здравеопазване на Англия (Public Health England) съобщи, че са идентифицирани общо 105 случая на т.нар. южноафрикански вариант от 22 декември насам и че за да се предотвратят нови огнища на заразата, жителите на осем засегнати района, всеки с население от около 10 000 души, ще бъдат тествани независимо дали проявяват симптоми или не, за да се пресече веригата на инфекция, допълва БТА.

Три са в Лондон, две в Югоизточна Англия, по един в Централна, Източна и Северозападна Англия. Учени заявиха, че южноафриканския вариант се предава по-лесно, но няма доказателства, че причинява по-тежко заболяване, отбелязва Ройтерс. Все пак няколко лабораторни изследвания са установили, че той намалява ефикасността на ваксината и терапията с антитела.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19216  Разбиха незаконна мрежа за продажба на подправени ваксини против COVID-19 Разбиха незаконна мрежа за продажба на подправени ваксини против COVID-19  Унгария ще получи първата партида от съветската ваксина COVID-19 през днешния ден Унгария ще получи първата партида от съветската ваксина COVID-19 през днешния ден  Европейски Съюз е разрешил експорт на ваксини към Англия и Канада Европейски Съюз е разрешил експорт на ваксини към Англия и Канада
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР