Великобритания представи отговор на руския танк Армата - прототипът на

...
Великобритания представи отговор на руския танк Армата - прототипът на
Коментари Харесай

Ответен удар: Великобритания вади "Черната нощ" срещу руския танк "Армата"

Великобритания представи отговор на руския танк " Армата " - прототипът на новия танк " Челната нощ ", разработен на базата на бойната машина Challenger 2, съобщава немското списание Focus.

Списанието нарича Т-14 " най-съвременният боен танк в света " и отбелязва, че след неговата поява западните страни са започнали да разработват нравен на него съперник, като едновременно с това модернизират и остарелия си парк бронетехника.

Във Великобритания обновление очаква около 400 танка Challenger 2, пред факта, че първите образци от тази бойна машина са слезли от конвейра още през 1994 г. В началото на октомври британският отбранителен концерн BAE Systems представи прототипът " Черната нощ " - възможната версия за обновения Challenger 2, пише немското списание.

Конструкторите планират да подобрят бойните му качества с помощта на система за нощно виждане и нов комплекс за защита, който ще разпознава и ликвидира заплашващите танка машини с противотанкова ракета.

Едновременно с това, отбелязва Focus, ново оръдие за танка засега не е планирано, независимо от факта, че старото се смята за остаряло и неспособно да пробие челната броня на " Армата ".

През 2016 г. на изложението Eurosatory концернът " Рейнметал " представи ново, по-мощно оръдие калибър 130 мм. То обаче е дълго 6 метра и има опасения, че няма да се побере в купола на Challenger 2. Ето защо докато бъде създаден достоен съперник на " Армата ", ще бъде необходимо определено време, отбелязва в заключение Focus.

Основният боен танк Т-14 " Армата " засега е единственият в света танк от трето следвоенно поколение. Конструирането му започна през 2010 г. Танкът е въоръжен със 125-мм гладкоцевно оръдие 2А82 (с възможност за монтиране на 152-мм оръдие 2А83) с дистанционно изцяло цифрово управление.

Зад мощната челна броня се намира изолирана бронирана капсула с екипажа, която дава възможност на танкистите да останат живи дори при пряко попадение в купола и детонация на боеприпасите. Танкът може да издържи челно попадение на повечето от съвременните и перспективните противотанкови ракети и снаряди.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР